Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

<< < (36/51) > >>

krasias:
Здравей tsvetan.filev, ти пък откъде си сигурен че тия с големите и богати лаборатории знаят всичко. Ами те изобщо не търсят свободната енергия, тях още от малки са ги убедили че такова нещо не съществува. А едно нещо като не го търсиш как ще го намериш. В началото когато започнах да работя за намирането на свободната енергия и аз се притеснявах че не притежавам такава лаборатория. Сега съм убеден че ако имах такава лаборатория нямаше да стигна доникъде.

Velektra:
Майсторе ще използвам случая да ти се противопоставя.
Помниш ли, когато коментирах различните положения когато имаме променлив ток в бобина, имаме променливо магнитно поле, когато движим постоянен магнит в бобина получаваме променлив ток, когато пуснем ПОСТОЯНЕН ток, получаваме ПОСТОЯННО магнитно поле, но когато сложим ПОСТОЯНЕН магнит в намотка, тогава нямаме ток. Защо?
Засега аз имам само един отговор.
Думите подвеждат. Тока е ПОСТОЯНЕН, но по стойност. Токоносителите се движат по проводника! Движението "върши" много неща в природата. Дори от него зависи и времето, което било в нас, а пък ние сме ... никъде. Така, че времето е зависима величина.
Така, че според мен нямаме ток в бобината, ако не се движи постоянния магнит в нея е: защото постоянното магнитно поле е стационарно!
И за целта трябва това стационарно магнитно поле да бъде задвижено, за да се индуктира ток в бобината.
Ако искаш направи експеримент, за да видиш, че е така.

Velektra:
За това:

--- Цитат на: Maistora52 в Ноември 03, 2014, 03:00:11 pm ---................
Да - полето на силовите линии около само един магнит (видимо с просташко око!!!) може и да изглежда стационарно, ОБАЧЕ НЕ Е!
...........

--- Край на цитат ---

Velektra:
Майсторе, правя аналогия с това, че при тока (дали е променлив или постоянен по амплитуда - няма значение), винаги има движение на токоносителите по проводника и така се създава магнитно поле около него. Но при постоянния магнит магнитното поле около него не зная от какво е съставено, но това "нещо" не се движи, за да индуцира ток в проводника. Трябва някой друг да го движи.
Ток ->  движещи се токоносители -> магнитно поле
Магнитно поле -> няма движение в магнитното поле (стационарно) -> няма ток

tsvetan.filev:

--- Цитат на: Velektra в Ноември 03, 2014, 05:38:06 pm ---Майсторе, правя аналогия с това, че при тока (дали е променлив или постоянен по амплитуда - няма значение), винаги има движение на токоносителите по проводника и така се създава магнитно поле около него. Но при постоянния магнит магнитното поле около него не зная от какво е съставено, но това "нещо" не се движи, за да индуцира ток в проводника. Трябва някой друг да го движи.
Ток ->  движещи се токоносители -> магнитно поле
Магнитно поле -> няма движение в магнитното поле (стационарно) -> няма ток

--- Край на цитат ---

Ееееее имаме участник познал верния отговор. Абе май те удари ябълката току що.
Значи къде е разковничето. При DC магнитното поле тече в една посока. Каква е субстанцията на магнитното поле никой не знае още. При AC магнитното поле се променя с дадена честота и съотвенто тази промяна обира електроните в една и друга посока и за това протича ток. Ако увеличим честотата или амплитудата се усилва и тока. Например импулсните трансформатори работят точно така. Те имат много проста конструкция: един транзистор много често променя полето и така прехвърля повече енергия с по малък размер.

Но забележете: нито при механична система нито при трансформатор има усилване. Има повишаващи трансформатори но те са за сметка на тока.
Усилването винаги е за сметка на спад на нещо друго или внасяне на енергия от вън.
Както казах енергията е константа и формулите си работя идеално за това всички ги ползват а не за да ви промиват мозъците.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия