Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
Velektra:
Магнитната стрелка не се движи, защото се движи магнитното й поле.
А молбите са за духовното. За материалното се обърни към Ботев и лозето... :)
tsvetan.filev:
--- Цитат на: Maistora52 в Ноември 03, 2014, 06:06:29 pm ---Аз приемам друга теза - щом има Поле, значи има движение в него. Няма значение дали е електромагнитно или чисто магнитно - Учените вече признават, че те двете са едно и също.
И нещо много хубаво казано току що от Цветан: "МАГНИТНОТО ПОЛЕ ТЕЧЕ". И питам - може ли нещо да ТЕЧЕ, и в същото време да е неподвижно? - невъзможно е, взаимоизключващо се е, парадокс е, абсурд е... затова, пак подсказвам, четете Ледскалнин.
Оттук, прост пример:
Как ще обясниш, че когато освободиш застопорената магнитна стрелка на компаса, тя винаги се ЗАВЪРТА за да съвпадне с магнитното поле на Земята? Това ЗАВЪРТАНЕ е движение, вследствие на взаимодействие, имаме извършване на Работа.
Когато стрелката се успокои - спира да се мандахерца, но нима вече не се върши Работа? Върши се и още как! Магнитната стрелка само ВИДИМО стои неподвижна. Ами я разшири координатната система - Земята се върти около Слънцето, то се върти с Галактичния ръкав около Центъра й, Галактиката пък се върти около центъра на местна група Галактики и т.н.
Всичкото това въртене е взаимозависимо - няма отделни магнитни, електромагнитни или гравитационни въртения (въртопи, спирали и пр.) - всичко е едно, само названията са различни.
Ще разбереш какво обяснявам, когато възприемеш магнита като частичка от Космоса!
Всяко същество, животно, човек, растение също е своеобразна "магнитна стрелка", и се движи и взаимодейства непрекъснато... няма Покой, няма Равновесие, няма Стационарности.
...
Може да изглежда смешно, но аз възприемам магнитите като живи Същества. И точно както можеш да се помолиш на човек да направи нещо и той да го направи, точно така аз се "помолвам" на магнитите да свършат точно определена Работа.
Естествено е да има пречки ... сложно нещо са Полетата!
Важно е да продължаваме с "молбите"!
--- Край на цитат ---
Не са едно и също поне от гледна точка на ефекта. Може и да са някакви вълни и двете но не се знае още.
Когато освободиш стрелката и тя не е подравненена по полето тя се изравянва понеже и действа сила и има потенциална разлика. Но това става еднократно и пак под външно въздействие (ръката ти я освобождава) а не просто от самосебе си. После стрелката спира след серия от затихващи осцилиращи движения и никога повече не помръдва докато някой не я изкара от това положение. Работа която се върши е равна на потенциалната разлика но за да се върне после стрелката и пак да и подейства земното поле трябва да се свърши същото количество работа но с отрицателен знак т.е. да се вкара енергия.
Това за живите магнити не го коментирам. Не съм виждал магнити по NatGeo Wild :-)
Иван Димов:
--- Цитат --- Лятно време работилницата ми е на една маса на двора - под открито небе, а зимата - в спалнята!, която е и кухня, и дневна, и гостна, и ателие и въобще - ужас! ОБАЧЕ - се работи! - непрекъснато прескачам разни конструкции, кашони, кутии с чаркове, кофи с дърва за печката ... някой от вас ако попадне в тази обстановка - точно на третата минута ще е аут! - да не говорим за творчески процес!
--- Край на цитат ---
E-е-е Майсторе, аз сигурно те бия по лоши условия за работа. Преди време си продадох незавършената къща и сега работя в апартамент, който зимата не се отоплява и ми е толкова тясно за работа, че често възкликвам: "Лабораторията тясна за моята душа е!" И въпреки трудностите съм на крачка от успеха. Имам доста идеи, които явно след време (поради липса на финанси) ще проверя на практика, а сега съм се концентрирал към възможно най-евтините варианти и пак ще имам успех. А тези, които ми пречеха през цялото време няма и да ги споменавам, но няма и да ги забравя. Целта на живота ми от тук нататък е да създам благоденствие на малка група свестни хора и да покажа, че има и по-добър начин на обществена организация. С други думи: "Проектът Ми ще е много по-добър от обществото Ви!" Става дума за "Проект ТЕС" - технологичното екоселище, където ще съчетаем високи технологии с природосъобразен начин на живот.
пламгаз:
Иване, ако нямаш терен за селището мога да ти предложа 2дка. имот и съдействие.
А при теб Майсторе съм пил най-хубавия чай с блага приказка за последните 10 год., така, че простора се определя от биополето на човек, а не от пространството за експерименти.
Аtos:
Добре е, Майсторе.
Ще си позволя един съвет, пък ти ако искаш го вземай под внимание:)
Няма да е зле да увеличиш радиуса на окръжността, по която са разположени магнитите.
Това ще ти спечели ценна сила по лостовата система. Оборотите тук зависят от честотата на "клатене" и синхронизирането му с въртенето както е ясно, затова няма да има загуба на обороти, но ще спечелиш сила.
Неудобството е, че ще ти трябват по-големи клатещи се магнити, но доколкото разбирам и без това ще ги сменяш за крайната изработка с неодимови?
Защо трябва по-голяма сила, ясно е.
Защото ако включим консуматор към евентуалния генератор (който ще е по периферията), ще има право пропорционален спирателен момент (бай Ленц).
Мислил ли си за комбиниране с някаква друга система? Клатенето може да се "захранва" от друг източник на фри енергия-вятърна или подобна, дори и малък фотоволтаик, който захранва ел. двигателче, клатещо шината с една мотовилка.
Ако ти е достатъчно масивен големият диск, той ще играе роля на маховик и ще запазва сравнително равномерни обороти дори и при неравномерно или импулсно "клатене". Може да се изпълни и с тресчотен механизъм.
Сега ми хрумва една помощна идея - висящо махало като на стенен часовник. Ако е достатъчно масивно ще осигури нужната сила за клатене, а честотата може да се регулира с дължината на рамото, както при метрономите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия