Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

<< < (40/51) > >>

EDM electronics:
Поддържам казаното от  CPU. На пръв поглед изглежда, че има мощност, но ми се струва, че тя е акумулирана от маховика - той се е заредил, като кондензатор.
Най-лесно може да се провери именно, като се поставят статорните бoбини и се натоварят примерно с някаква лампа. Тогава няма да е трудно дори и без измервателни уреди да се прецени, дали усилието с което се движи ръчно актуатора е по-малко, отколкото примерно светеното на лампите, еквивалентно на задвижването на динамо на ръка, което да предизвика същото светене.

Аtos:
Точно това исках да кажа и аз, че мощността ще "угасне" при впрягане на генераторен компонент. Затова е добре да се разшири диаметъра на кръга магнити. Увеличаването на броя им би било полезно само в случая, а управляващите може да са две двойки в квадрат - все едно да имаме 4 такта вместо два за един оборот!
А ако роторният диск е един и се ползва и обратната страна на магнитите със съответните управляващи (както предложи Вектор), КПД-то ще скочи двойно!

Vector:

--- Цитат на: Maistora52 в Ноември 13, 2014, 01:42:33 pm --- Друго: от обратната страна няма други магнити, а тези които се виждат отгоре са "затворени" с метален екран

--- Край на цитат ---
Както е казал великия Тесла -" Не ползвайте желязо в моторите си " Тъй като желязото поема част от магнитните полета-т.е. намаля КПД a и се получава загряване ...

nizo:
Този тип управление май ще пасне много добре в разработката: https://www.youtube.com/watch?v=h-cFqSp8w0c

Просто, синхронизирано ... 2-3лв. за една по-солидна рийд ампула и ще стане добро управление за тази начална фаза. :)

mi68:
Здравейте,
Прикачвам снимки на реле плоско нормално(РПН), имам налични и снимка на предизбирач, имам само бобината(електромагнита) 10 броя, за Майстора.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия