Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
fade:
--- Цитат на: tsvetan.filev в Април 09, 2013, 10:17:22 pm ---Здрасти.
....
Този Момер е измамник. Гледах му презентацията в Германия и резултатите после са че потенциалната разлика бавно деградира с времето. Това значи че или има батерия, някакъв маховик който съхранява доста енергия или някакъв кондензатор.
--- Край на цитат ---
Мисля, че нещо не разбрах, коя потенциална разлика? :)
Значи по предварителни изчисления мощността необходима да движи въздуха през тръбата е 10W
Приблизителното тегло на машината е 24 кг. Ако неодимовите магнити употребени за машината са половината от това тегло, това означава че цялата магнитна енергия която е в тях е 0.25Wh т.е. 15 Wmin Значи с наличната магнитна енергия трябва да се върти не повече от 2мин.
Ако имаш предвид, че вътре има акумулатор... ами тоя акумулатор трябва да е 5*24=120h 120h * 10W =1200Wh... значи, това е най-сериозният акумулатор за който съм чувал с най-голямото енергийно насищане на единица тегло и обем ;) Всъщност всичко ще си проличи следващите, 5 дена, аз всъщност не изкл. възможността да е измама разбира се.
--- Цитат на: tsvetan.filev в Април 09, 2013, 10:17:22 pm ---Какво се оказа добавянето на стружки между намотките влияе ли по някакъв начин и как ?
--- Край на цитат ---
Ами то не бяха стружки а девелопър от копирна машина изкл фин феромагни, но направо ни стъжни живота при навиването на пробата, и се отказахме. CNC навивачката която направихме свърши перфектна работа, бобините станаха изкл подредени и стегнати Коефициента на запълване беше по мои изчисления около 0.7 т.е. много близо до максимума за кръгъл проводник. Щеше ми се да пробвам и с правоъгълен, но не се намира по нашите ширини. :)
--- Цитат на: tsvetan.filev в Април 09, 2013, 10:17:22 pm ---Между другото генераторите който произвеждат най много енергия имат най - малко КПД и обратното.
Наприемер ядрените генератори които произвеждат мегавати (хиляди пъри повече от фосилни горива, вятър и т.н.) не надвишават 50%.
--- Край на цитат ---
Абе всъщност винаги съм се чудил енергията която е вкарана за флотацията и обогатяването на урана дали е по малко от това което произвежда един реактор за едно, зареждане. Ако е по малко... ми всичко е ясно! Един ядрен реактор всъщност е истинското перпетум мобиле ;D
Bat_Vanko:
Цветане, ако имаш магнит само от един атом, то логично е да извлечеш прекалено малко енергия от него.
Представи си сега, че имаш един голям магнит и една бобина. Ако по някакъв начин прекараш полето на магнита през бобината, то ти ще получиш един електрически импулс само по време на промяната на това поле и след това - нищо. Ако след това с помощта на някаква механична система ти завъртиш само полето на магнита на 180 градуса през бобината то ще получиш нов импулс, и т.н. Това не ти ли прилича на трансформатор или механичен генератор?
Така добре познатите и изучавани в училищата генератори работят точно на този принцип и съответно изпитват пълната реакция на Ленц. Ако чрез промяната на параметрите на средата, ти насочваш потока от магнита по същия начин както и при трансформаторите. То реакцията на бобината ще бъде насочена към магнита, но ти ще трябва да вложиш енергия за промяна на параметрите на тази среда и няма да изпиташ директно тази реакция. Безусловно източника трябва да бъде достатъчно мощен за да се противопоставя на тази реакция. Нашата цел е управлението да става с малко енергия.
Успех!
fade:
--- Цитат на: tsvetan.filev в Април 09, 2013, 11:07:02 pm ---...
Да съгласен съм, но пак казвам постоянни магнит е уравновесена система. Ако счупите един магнит на две пак се получава магнит. Ако пордължите да делите ще стигнете до един атом в който електрона се върти вечно (и да отбележа не може да се изтегли енергия от движението му). Този електрон има магнитен спин и движейки се създава съвсем малко магнитно поле. Като се натрупат много електрони със спинове подредени по определен начин се образува постоянен магнит това е.
...
--- Край на цитат ---
Не съм много съгласен, правени са опити с монокристал желязо, и не се е получил магнит при намагнитването!
Има една мноо сложна теория за едрината на домените, и дефектите в структурата които се внасят от включения като Бор, Неодим, Кобалт, Алумин... обаче понеже не ми е на дневен ред и не съм копал много дълбоко в тази посока.
Радико:
--- Цитат ---Писна ми да повтарям едно и също.
Да например климатиците са машини, които произвеждат повече топлина от колкото гълтат ток обаче ако някой се опита да извлече тази топлина от изхода и да я върне под формата на ток на входа няма да стане брат ще загасне веднага.
--- Край на цитат ---
Не господин Филев.
Не ви е писнало, защото после продължавате с коментарите. Просто не можете да го обясните. Целия класически модел не може, и когото и да попитам от поддръжниците му, всеки вика писна ми. Защото при прилагане на класическите ви формули се получава ТЕРМОДИНАМИЧЕН ПАРАДОКС.
Ако знаете уравнението или можете да го намерите отнякъде, моля напишете го ако ли не, просто спрете с оплюването.
fade:
--- Цитат на: Радико в Април 10, 2013, 06:59:25 am ---Не господин Филев.
Не ви е писнало, защото после продължавате с коментарите. Просто не можете да го обясните. Целия класически модел не може, и когото и да попитам от поддръжниците му, всеки вика писна ми. Защото при прилагане на класическите ви формули се получава ТЕРМОДИНАМИЧЕН ПАРАДОКС.
Ако знаете уравнението или можете да го намерите отнякъде, моля напишете го ако ли не, просто спрете с оплюването.
--- Край на цитат ---
Колегата се е изразил неправилно ... климатиците не произвеждат топлина!!!
Един климатик само пренася топлина от едно място на друго!
Няма никакъв термодинамичен парадокс! ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия