Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
The Phantom:
Всеки знае, че живеем в "скапана" държава. Няма да обеснявам защо повечето от Българите, а и не само от Българите, мислят така. Всеки един индивид с нормално мислене е разбрал истинското положение на страната ни и народа ни. И понеже положението не е никак розово, всеки от мислещите се мъчи да впрегне "свободата" в работа. И се надява, че успее ли да го направи, то той би извлякъл полза (пари), че да може да си позволи нормално съществуване. В това няма нищо лошо. Лошото е, че никой няма да остави такива хора на мира.
Винаги си задавам въпроса, как бих постъпил Аз в подобна ситуация. Дали бих се борил за патент, и да живея в страх, или бих разпространил навсякъде чертежи, схеми и снимки. Като претегля нещата, стигнах до заключението, че моята "печалба" би дошла с реализирането на вторият вариант (с разпространението). Аз ще спечеля от разгрома на монополите, и от това, че ще намаля сметките си. В момента всеки един наш сънародник е на прага на бедността. Не е възможно да погасиш всички високи сметки като ток, парно, вода, и да живееш що годе добре с остатъка (ако изобщо има такъв).
Аз също имам идеи, но не парадирам с това. Докато не сглобя нещо, то не мога да твърдя, че това нещо работи. Една идея е нищо повече от фантастичен разказ. Когато тя придобие материален облик, чак тогава може да се говори с факти, и да се доказва или не истинността на даден феномен.
fever_wits:
По принцип не пиша такива неща в конкретните теми, но на това което написа The Phantom няма как да се сдържа. Истината за БГ е че всеки иска да забогатее и то бързо и кара на принципа, не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле. Няма лошо от това да изкараш пари за прехраната за себе си и семейството си, лошо е като искаш една камара пари.
Преди време един си отиде от рак чакайки милиона си и .... така и не остави богатство на семейството си. За това сме на това дередже. С извинение, но циганите са по-сплотени от нас.
Не живеем в скапаната държава. Народа в тази държава е скапан и ще си остане скапан, докато не разбере, че е важно ВСИЧКИ да сме добре.
Българина е прекалено алчен и завиждащ.
Петър:
Привет Майсторе,
Мисля че имаш два варианта:
1. Направи по-малко и работещо моделче ;
2. На съществуващия модел ограничи оборотите - за да не се саморазрушава.
Не се отказвай !
Поздрави
Ghost:
Майсторе тези малките лагерчета наистина са много кофти там, или използвай по-големи 2 редови ролкови или направо иглени. За остичките ако ти се е изкривил материала можеш да използваш болтове на якост 12 (гайките може и на 10,9 ако имат на 12 още по-добре), но толкова дълги задължително трябва да ги подпреш. Надраскал съм набързо на пейнта вариант с който съм предвидил векторите на всички сили които имаш и ако подсилиш осичките така ти гарантирам, че няма да има грешка. Черното петно където е на болта всъщност пак е гайка която ще е заварена за подпорките така, че лагерчето ще се стяга м-у нея и тази гайка над лагерчето. От горе обаче където ти е улея ми се вижда много слабичко. Ако си определил разтоянието м-у 2-та болта направи сандрич с 2 планки за да ги застопориш неподвижно с тази планка с процепа. Всичко ще е разглобяемо така че ще можеш да си сменяш лагерчетата. Не знам какво ти е триенето на релсите от 2-те страни но се обзалагам, че е голямо ако няма някакъв материал по средата а това триене допълнително товари осичките. От цялата конструкция те са ти най-слабото място.
Ето и драсканиците.
EDM electronics:
Поздравления Майсторе!
Важен и ценен е принципът, който показа :D, а не техническото изпълнение. Доста сме тук в този форум, все хора техничари, ще намерим най-добрата и балансирана конструкция.
Аз предлагам на прима виста следното:
Тия актуатори хич не ми се виждат надеждни и прости за изпълнение. Те спъват ротора и се хаби голяма механична енергия, вдигат голяма аларма! Трудно ще се постигне балансировка така. По-добре е да се направи един балансиран ротор, като на турчина, а останалото - статора ще се направи с отделно механично задвижване с външен източник на захранване, отделна-независима механика и само ще синхронизира движението си с ротора - това с електроника.
Сетне, няма да е никакъв проблем закаченият генератор, който ще се захранва от самият магнитен мотор да захранва статорната част. Така нещата ще се опростят откъм изработки и балансировка.
За ротора имам следната идея: Дебелостенна пластмасова тръба. Два алуминиеви струговани капака и ост. Ротора се разпробива на цифрова фреза с изчисления за балансировка. После следва балансиране на ротора с отнемане и добавяне на материал. Кръгли неодимови магнити - могат да се поръчат от Китай /размери, които нямат в Прамиз/. Освен лепене, и механично захващане на магнитите с болт, с изрязана глава /като при турчина/.
Остава да помисля, как точно трабва да се направи статора?
Други предложения?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия