Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

<< < (15/52) > >>

lazy:
        Поздравлиния Майсторе,
    1. Зада не се разпада рейката смятам, че и е нужно принудително мазане или поне маслена баня.
    2. На вала трябва да има товар - за предпочитане регулируем - генератор, хидравлична или механична спирачка. На Йълдъз моторите не случайно имат вентилатор иначе не е ясно колко ще се вдигнат оборотите.
    3. Не видях може ли да се отдалечи или да се екранира актуаторната рейка от ротора за да спре въртенето.
                                                                                                             Успех момчета!

Радико:
Подозирам, че тук има един чалъм, който майстора струва ми се е забелязал но е пропуснал да сподели. Поради който елзадвижването няма да се получи.

hyparh:
Принципът на работа (от клипчето) ми напомни много на едно видео, което гледах преди време:

http://www.youtube.com/watch?v=cGq2WSnE7j0

Оттук ми хрумнаха въпросите - колко оборота ще може да развива двигателя и ще има ли някакъв спирачен механизъм?
Поздравления и от мен за страхотната работа!

dbonev:
             Майсторе, поздравления и от мен за идейния проект и реализацията! Виждам че модела е направен повече за да се докаже работоспособност и че принципът е верен .Ако тази конструкция трябва да работи седмици , месеци ,а защо не и години ,шейната с магнитите според мен трябва да се монтира на призми и съчмени или ролкови танкети .Водещите призми са закалени ,танкетите са като капсолован лагер със собствено смазване .Издържат на големи натоварвания-до тонове ,съобразно типоразмера .Скорост до 12м/с и ускорение до 50 м/с на квадрат .Силно ще се намали триенето и шума- няма да се губи и центровката .Призми и танкети се произвеждат като готови продукти с различни типоразмери . Доста трябва да се уякчи възелът - актуаторен диск-рейка ,а двата лагера да се заменят с лагеруващи гумено бандажни ролки за намаляване на шума .Вероятно ти имаш собствени идеи и планове за подобрения ,но две глави винаги мислят по - добре от една ,а дане говорим за много и умни глави каквито има във форума .С твоите модели извадени на показ на доста хора ще им "пламнат главите" (включително и моята ), както казваше един наш колега .Поздрави на всички и успешни конструкции!

Радeв:
Поздравления! Работата с подръчни материали е до болка позната на повечето във форума..... Много ми хареса първото моторче, което се явява макет а и е по-нагледно. Кога ще ни зарадваш с готов клатещ механизъм за него? Пък веднъж да тръгне, ще  мислим токовете на Фуко и разните му модификации за примишлено и битово внедряване. ;)
От доста време не съм хващал на работа по наща тема /просто не ми остава време/, въртят ми се едни идеи пак около Тесла. Ще запрятам ръкавите! ;)
Поздрави, продължавай в същия дух! Така се мотивираме и ние.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия