Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
peter3:
ПОЗДРАВЛЕНИЯ МАЙСТОРЕ !!!
От няколко години следя редовно форума от чисто "техничарски" интерес, въпреки многото интересни теми които се изписаха смятам, че това е най-реалното постижение. Браво!!! Смятам, че всички трябва да те подкрепим, кой с каквото може. Аз не разбирам много от магнити и няма да се опитвам да давам идеи, но имам струг и мога да помогна с реална работа и с някои материали, така че давай ... ние сме зад тебе. Ако имаш реално задание може да ми го пратиш на този мейл peter_3@mail.bg
jhonjhon:
Майсторе, малко съм скептичен за крайния резултат, но те подкрепям и ти предлагам идея за задвижване на статорната рейка. Рисунката е аматьорска, но мисля че идеята става ясна:
rokssi2:
Здравей.Помисли как да разположиш магнитите на това рамо че то да стане диск,който да се върти в една посока.Това дето искаш да сменяш посоката на движение на рейката с тегло 5кг.е многа трудно.В ДВГ това са клапаните но те са с тегло 100гр.Мисля че при високи обороти нямя начин реиката да издаржи при каквато и да е конструкция.Поне аз не се сещам някъде в машинариите да е използвано такова нещо. Успехи
rokssi2:
Помисли и за два редуктора от стари флексове и колянов вал от едноцилиндров мотор и биелата.
EDM electronics:
Майсторе, относно новата ти идея:
Хубаво, ама кое ще ти движи кобилицата? Нали в крайна сметка движението в ротора се инициира от движението на кобилицата /стоторния магнит - ляво, дясно/ - или искаш да кажеш, че ще настъпи нещо като синхронизация и самозадвижване на статорния магнит?
А няма ли да е същото, ако вместо кобилица се постави друг-трети диск по средата. Така със зъбни колелета ще се синхронизират и вече ще се ползва сборът от въртящите моменти на всичките три диска?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия