Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение

<< < (16/18) > >>

gguest:
Прочетох някои неща от тази тема и моля някой да ми даде ISSN на публикувано научно съобщение за доказан ефект от така наречената "хомеопатия", проведено клинично изследване по официално признатите от СЗО "слепи" методи с контролни групи.
Аз работя с лекари (клиенти са ми) и много пъти съм питал така наречените "хомеопати" между тях да ми дадат научни потвърждения за ефект.
До сега такова (за доста години вече) не съм получил.
И още нещо - медицината стигна много далеч. Присаждания на органи, клонирания, израстване на нови тъкани (в момента например колегите от Института по Обща и Неорганична химия участват в Европейски проект за получаване на изкуствена костна тъкан!), ДНК анализи, и какво ли още не.
ОБЯВЯВАМ ОФИЦИАЛНО ХОМЕОПАТИЯТА ЗА ПЪЛНА ЗАБЛУДА.
Е, това не пречи на различни индивиди да си вярват в нея, както и Лох Нес -кото чудовище.
И в Дядо Мраз.

Радико:

--- Цитат на: gguest в Ноември 17, 2013, 05:25:47 pm ---Прочетох някои неща от тази тема и моля някой да ми даде ISSN на публикувано научно съобщение за доказан ефект от така наречената "хомеопатия", проведено клинично изследване по официално признатите от СЗО "слепи" методи с контролни групи.
Аз работя с лекари (клиенти са ми) и много пъти съм питал така наречените "хомеопати" между тях да ми дадат научни потвърждения за ефект.
До сега такова (за доста години вече) не съм получил.

--- Край на цитат ---

Забелязах преди няколко вечери един пиян да се върти под една улична лампа. Попитах го какво търси, а той ми вика:
 - Изпуснах си си ключа та го търся...
Повъртях се малко с него - няма го ключа. Питам го къде точно го изпусна, а той ми вика:
 - Ей там в тъмното...
 - Е, тогава защо го търсиш тука?
 - Така и така няма да го намеря поне да ми е светло.

Твоите търсения на доказателства ми приличат на търсенията на този човек.
Ето ти тука един линк, па напиши им едно писмо да ти кажат какво са изследвали:
http://boiron.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=74

А иначе много хора освен в Дядо Коледа, вярват, и че американците са стъпили на луната, и че Кюриосити се разхожда по Марс, и така нататък. Все още светът е достатъчно свободен, за да вярваме или не вярваме в каквото си искаме. Стига да не пречим на другите да правят същото.
В действителност кой лъже повече хомеопатите или хората на които ти вярваш, бъдещето ще покаже. Аз лично съм еднакво сигурен и в едните и в другите  ;)

gguest:
Цитати от Великия сайт:
"През 1989 г. едно френско клинично изпитване..."
"През 90-те години, един американски екип многократно възпроизведе серия от проучвания..."
"Едно проучване е позволило да се оцени действието на..."

и дотам.

Питам: ISSN на публикация в научно издание. КЪДЕ.

От 11.11.2013 година до 13.11.2013 година в гр.Сандански се проведе годишен конгрес по рехабилитация и физиотерапия. Бях поканен като гост. 340 лекари от цяла България. И там се намериха няколко тариката, дето опитаха да правят бизнес от нищото, но станаха за смях за отрицателно време.

Не случайно писах в тази тема, отдавна непопълвана.
И понеже и на мен "бате яде и ми каза", аз пък твърдя, че това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
Дано да няма още заблудени, иначе - лошо.

Maistora52:
Подкрепям тезата ти gguest!
Според моите разсъждения, Хомеопатията разчита на плацебо ефекта.
Безкрайните разреждания (уж точно еди-колко си пъти!!!) всъщност стават подвластни вече и на т.нар. Брауново движение (с една дума - хаотично такова) - и няма никаква гаранция дали "последната молекула" от едно вещество Е ОСТАНАЛА В ИЛАЧА, ИЛИ Е ОТИШЛА ЗАЕДНО С ДРУГА В СЪСЕДНОТО ШИШЕНЦЕ - С ВЕЧЕ НЕУСТАНОВЕНА ПРОПОРЦИЯ!!!...
Така че, т.нар. хомеопатия в съвременните убийствено замърсени въздух, вода, храна и напитки, си е просто номера: "Пий драги, една "студена вода" ... и ще ти мине!" ...
... или "Трай, коньо за зелена трава)"
Ха-ха!

MrDeath:
Ами...
Отхвърлям тезите ви.
Майсторе,  не става дума за разреждане, така че да има поне Х или N молекули... доколкото знам става дума за отпечатък, памет на разтвора. Търсите СЕ, а отричате друго подобно на него.

Ако споменавате хора правещи бизнес - хомеопатията е просто едната им среда. Могат да си намерят много и съвсем различни такива. Трябва ли да ги отричаме? Да отричаме, защото не ги познаваме? Чудесно хора... ... търсещи СЕ!

В крайна сметка всеки си вярва в неговият дядо Мраз, дядо Коледа, марсианци, че чак и на лекари  ;D
Аз и моето семейство сме от години само на хомеопатия и ефектът е повече от чудесен според мен! Попадахме няколко пъти и на хомеопати-"бизнесмени", ноо... Попитайте и в английският двор. Ако не се лъжа и там хомеопатията е намерила почва. Ако ли не - търсете си Вашия личен Исус на други места.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия