Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Въображаемият двигател на Vector

<< < (6/19) > >>

The Phantom:
Браво, че мислиш! Сега ще допълня твоята идея, а от теб се иска да съобразиш дали ще се осъществи.

Масата на ротора с магнитите + масата на ротора на ел.двигателя дали не е по-голяма от енергията, която ще вложиш, за да преодолееш твоята "мъртва точка" ? С други думи: енергията за преодоляване на загубите е малко по-голяма от енергията, която би получил при развъртането на ротора с магнитите до 350 градуса. Предполагам, че искаш да поставиш намотки по статора (тип Бедини), за да извличаш импулсите при преминаването на всеки един магнит.

Vector:
Не ,братле .
Всъщност имаме 2 мотора - 1вия е от постоянни магнити ,в който имаме задължителни 350 градуса движение (движението е енергия)
Улавяме енергията чрез 2 рия мотор ,който е генератор  и е вързан към ротора на 1вия
Използваме таз енергия за магнитен импулс , който подаваме точно в мъртвата точка , чрез бобина - ротора вече не спира на 350 градуса ,а се развърта .
Ако "нещото "сработи (а ,аз знам че ще сработи) не ми се мисли за 5 мин, работа ,до какви обороти ще достигне .. :)

The Phantom:
Ако се вгледаш в Природата, ще установиш, че:
- Всеки предмет с маса има ограничение - колкото по-малка е масата на предмета, толкова по-високи са оборотите;
- Всяко устройство даващо енергия в излишък (свободна енергия), се състои от две системи - погледни книжките с всички известни и работещи апарати. Затворен цикъл не дава свободна енергия. Затворена система само увеличава разходите за преодоляване на всички видове съпротивления. Един все още жив изобретател твърди: "Не унищожавайте дипола!"

Vector:
Само още 20 дена ... ;)
"Vector, радвам се, че те е осенило прочутото Тесла-видение."
Много ми харесаха думите ти .И не защото в представите си за личност, се сравнявам с великия Тесла ,а просто като малък изпадах в много странни с-ния на ума ,които с времето потиснах ,скоро гледах филм за Никола ,в който се разбира че ,главния герой е бил ясновидец .....
Лека вечер и успех!

EDM electronics:

--- Цитат на: Vector в Април 15, 2013, 11:12:12 pm ---Понеже съм пич,ще споделя идеята си безвъзмездно :)
Представете си тези мотори от постоянни магнити който завъртат ротора до 350 градуса ,следва мъртва точка - двигателя спира .Ок ,сега си представете че ротора е вързан към електромотор , който до развъртването на 350 градуса е събрал капацитет в кондезатор, който се отпушва чрез Хол датчик към бобина в подходящия момент- цикъла е затворен.

--- Край на цитат ---

Vector, радвам се, че вече разговаряме с друг тон.
Какво мисля за идеята ти:
Ако за развъртането на ротора на 350 гр. използваш единица енергия, то за преодоляването на мъртвата точка от 10 гр. ще ти е необходима минимум същата енергия, ако онази първичната за развъртането все още си стои там и е константна. Т.е., за да преодолееш мъртвата точка ще ти е необходима повече енергия, тъй като първо има загуби във въртенето на ротора и второ при преобразуването на полезната енергия в електрическа. С други думи считам, че идеята ти е неработеща.
За да стане работеща е необходимо първичната вложена енергия /тази на статора/ да изчезне от там в момента на мъртвата точка и да се появи с малко закъснение, когато ротора я е задминал. А за постигане на висок въртящ момент и оптимална работа е необходима настройка именно на това закъснение. Впрочем тези неща освен, че са логични и дори не изискват експеримент, ги е казал и Майстора в съответната тема.

Ето, това е принципа на магнитния двигател. Остава да се направи механиката, която ще движи статорните магнити - което е крайъгълният камък, другото е настройка. Мисля по въпроса, дали това механично движение не би могло да се замени с електроника. Тогава нещата съвсем ще се опростят и шум няма да има.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия