Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Въображаемият двигател на Vector

<< < (8/19) > >>

fever_wits:
А какво би станало ако се сложи маховик ? и първите обороти се направя с подаване на енергия от вън докато маховика събере енергия достатъчна да преодолее тези 10 гр.

EDM electronics:

--- Цитат на: fever_wits в Април 16, 2013, 01:52:54 pm ---А какво би станало ако се сложи маховик ? и първите обороти се направя с подаване на енергия от вън докато маховика събере енергия достатъчна да преодолее тези 10 гр.

--- Край на цитат ---

Колеги, мислете. Маховикът е кондензатор, а не усилвател.
Когато ускориш маховикът, той после постепенно ще спре. Нали казахме, че преодоляването на тези 10 гр. изисква повече енергия от енергията за развъртането на ония 350 гр. Маховика единствено ще изглади оборотите, защото е инертен, нищо повече. Той ще премахне вибрациите, сътресенията. Все едно да сложиш кондензатор на диоден изправител - ето това ще стане.

Вероятно има такава конструкция, при която с неподвижен статор се постига съществена разлика между създаването на ония 350 гр. и преодоляването на 10-те гр. Предполагам такава е конструкцията при турчина.

Velektra:
Здравейте!
Според мен трябва да се използва свойството на магнита да създава електричество (най-общо казано) вместо другото му качество да отблъсква или привлича други магнити.
Това е все едно да използваме нефта вместо вода и той да върти турбини, вместо да освобождаваме енергията му чрез горене.
Разчитам на Майстора да ме опровергае, но аз вярвам в магнитния генератор, а не в магнитния двигател. Когато се прави магнитен двигател с хилядите му хитринки, за да се преодолеят например последните градуси, какво става като се сложи товар. Това отчита ли се?
Когато един магнитен двигател започне да работи, след това какво правим? Каква е следващата стъпка? Как му се използва енергията?
Извинявайте, ако въпросите ми са глупави!

Maistora52:
По-горе съм се изказал относно разсъжденията на И.Димов и ЕДМ, във връзка с моите конструкции.
Нищо повече.
Това за което ме питаш Велектра, не го разбрах - не намирам връзката между вода, нефт, магн. генератори и магн. двигатели.
За последните - нищо няма да те опровергавам - ти сам ще се опровергаеш като го видиш... но в моята тема, не тук.
И мисля, че смесваш тук два потока разсъждения на колегите - за Векторовата идея с 350+10 градуса, и за моите разработки, където е съвсем друго.

Velektra:
Майсторе, въпросът ми беше глобален към всички колеги от форума, които се занимават с магнитни двигатели: Как се използва въртенето на магнитния двигател за производство на свободна енергия?
Под магнитен двигател имам предвид такъв, който използва силата на привличане и отблъскване на магнити.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия