Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Въображаемият двигател на Vector

<< < (9/19) > >>

fever_wits:

--- Цитат на: Velektra в Април 16, 2013, 03:27:00 pm --- Как се използва въртенето на магнитния двигател за производство на свободна енергия?

--- Край на цитат ---
Отговора е лесен, основно е генератор на електричество. А от електричество в друго :), вярно че има загуби, ама като е без пари какво ти пука :)

Maistora52:
В зависимост от постигнатия Въртящ момент, може и през редуктор (скоростна кутия) да мине, и да се използва директно механичното въртене.

EDM electronics:

--- Цитат на: Velektra в Април 16, 2013, 03:27:00 pm --- Как се използва въртенето на магнитния двигател за производство на свободна енергия?
Под магнитен двигател имам предвид такъв, който използва силата на привличане и отблъскване на магнити.

--- Край на цитат ---

Има два начина:
1. На оста на магнитния двигател се закача генератор - класически вариант.
2. На самият магнитен двигател се слагат статорни бобини, които ползват роторните магнити на двигателя, т.е. 2 в 1

Но прави разлика между мотор генератор - той изисква външна енергия за производството на ел. ток, която се проявява в ленц-реакция и "магнитния двигател" за който говорим, който се върти сам от "нищото".

Maistora52:
А в моята разработка - мод 137 - предвиждам Три в Едно (3 в 1) - движение, осветление и отопление заедно.

prp:

--- Цитат на: Velektra в Април 16, 2013, 03:27:00 pm ---Майсторе, въпросът ми беше глобален към всички колеги от форума, които се занимават с магнитни двигатели: Как се използва въртенето на магнитния двигател за производство на свободна енергия?
Под магнитен двигател имам предвид такъв, който използва силата на привличане и отблъскване на магнити.

--- Край на цитат ---

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия