Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Въображаемият двигател на Vector

<< < (10/19) > >>

Velektra:
Явно не мога да се изразя правилно, за което се извинявам.
Долу-горе и аз зная как се произвежда електричество.
Имах предвид, след многото хитрини и трудности да се задвижи един магнитен двигател, нагласяне на ъгли на магнити и други подобни, ще има ли мощността да задвижи и друго нещо след като едва е успял да развърти сам себе си? Разчетено ли е магнитите освен да развъртят собствения си вал, да имат силата да въртят и генератор?
Скептичен съм, защото от всичко което съм видял и чел се получава така, че е много "тънък" момента един магнитен двигател да се самозавърти. Дето се вика една прашинка може да го спре. А камо ли да върти и генератор на една ос.

mi68:
Колега Velektra,
 Бъркаш понятията двигател и генератор.

Velektra:

--- Цитат на: mi68 в Април 16, 2013, 05:43:25 pm ---Колега Velektra,
 Бъркаш понятията двигател и генератор.

--- Край на цитат ---
"Може би, ама надали."
Страхувам се, че не ги бъркам!

Сашо:
Velektra и аз мислех да задам същия въпрос като теб но ти ме изпревари ,напълно те подкрепям по отношение на въпроса ,което ме навежда на мисълта че когато се мисли логически се стига до едни и същи изводи,та така не мога да разбера колегите от форума какво го увъртат а не отговорят ясно и логически издържано ,а не емоционално,на твоя въпрос който е ясен и прост,и моля  prp не ми давай линкове от wikipedia ,
--- Цитат на: fever_wits в Април 16, 2013, 03:31:33 pm ---Отговора е лесен, основно е генератор на електричество. А от електричество в друго :), вярно че има загуби, ама като е без пари какво ти пука :)

--- Край на цитат ---
тук няма отговор ,
--- Цитат на: Maistora52 в Април 16, 2013, 03:45:52 pm ---В зависимост от постигнатия Въртящ момент, може и през редуктор (скоростна кутия) да мине, и да се използва директно механичното въртене.

--- Край на цитат ---
тук няма логика, как като едва преодолява собствените си сили на триене ще го натовариш и с редукторна кутия
--- Цитат на: EDM electronics в Април 16, 2013, 03:52:46 pm ---Има два начина:
1. На оста на магнитния двигател се закача генератор - класически вариант.
2. На самият магнитен двигател се слагат статорни бобини, които ползват роторните магнити на двигателя, т.е. 2 в 1

Но прави разлика между мотор генератор - той изисква външна енергия за производството на ел. ток, която се проявява в ленц-реакция и "магнитния двигател" за който говорим, който се върти сам от "нищото".

--- Край на цитат ---
всички тези допълнения към магнитния двигател генерират допълнителни сили на съпротивление,били те магнитни или просто сили на триене ,така че и тук няма логика

Velektra:
Сашо, благодаря за подкрепата!
Само, че аз ще се радвам искрено, ако не съм прав. Затова писах, че разчитам Майстора да ме опровергае с неговия магнитен двигател.
Тъй като не успях да излъжа Природата и да направя магнитен двигател, сега правя магнитен генератор. Тук нещата уж изглеждат манипулируеми и по-лесни за нагласяне, но ще видим  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия