Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Въображаемият двигател на Vector
EDM electronics:
Bat_Vanko,
Предложението ти е интересно. Аз много пъти съм си мислил, дали има някакъв начин, да се промени магнитния поток на постоянен магнит с по-малко енергия от енергията на промяна на самия магнитен поток. Има колеги във форума, които доста си играха и мислиха по въпроса, но за съжаление не постигнаха някакъв успех.
Не ми е хрумвало да се променя магнитния поток, чрез ток през самия магнит. Ами трябва да се пробва с експеримент, какво би се получило и да се изчисли-оцени електрическата енергията, която се влага и магнитната, която се променя.
mi68:
Здравейте,
Идеята на Bat Vanko ми прилича на динатронен ефект, с определен срещуположен ток може да се получи отрицателно съпротивление, т.е. увеличаване на напрежението води до намаляване на тока. Това ще бъде в тесни граници за сметка на ЕДН източник. Токът се получава за сметка на свойството заряд, а магнитното поле е на свойство спин. При тези трансформации имаме загуби и нещата са отчайващи. Остава да се ползва свойство маса, но масата на електроните е нищожна и стойността на тока няма практична стойност, изключвам възможността за супер скорости в земни условия, електролити, полупроводници и газове (дъги и искри).
Остава възможност за любимата ми стояща вълна, разбира нововъведенията ми в цикличен (тороидален) резонатор. В линейни резонатори се получава С, Ю и немога да догодя нещата.
Радико:
Теорията обясняваща магнитното поле със спина на електроните е интересна, но за съжаление пробита с огромна дупка. Всичко е наред докато рисуваш нещата с химикалка на лист хартия и електроните обикалят по кръгова геометрична орбита. Прекрасно обяснение за едни двумерни същества живеещо в техния си двумерен равнинен свят. но за съжаление на поддръжниците, нашият свят е поне тримерен и като си представим орбитите като кълбо а не като кръг нещата стават или много объркани или свръхподредени. Нулева ентропия. Има ли такова животно питам.
The Phantom:
Предполагам, че сте запознати с работата на Floyd Sweet ! Идеята на Bat_Vanko е заложена в това устройство, наречено VTA - Vacuum Triode Amplifier.
Много малко се знае за това изобретение. От книгата "Практически наръчник на фрий-енерджи устройствата" се разбира, че : "...The device then only needs a few milliwatts of 60 Hz applied to the input coil to give up to 1.5 KW at 60 Hz at the output coil. The iutput coil can then supply the input coil indefinitely."
http://www.youtube.com/watch?v=UVhGQaESKEI - това е филмче от срещата на хора работили и работещи по VTA.
getca:
--- Цитат на: EDM electronics в Април 17, 2013, 11:09:14 pm ---Bat_Vanko,
Предложението ти е интересно. Аз много пъти съм си мислил, дали има някакъв начин, да се промени магнитния поток на постоянен магнит с по-малко енергия от енергията на промяна на самия магнитен поток. Има колеги във форума, които доста си играха и мислиха по въпроса, но за съжаление не постигнаха някакъв успех.
Не ми е хрумвало да се променя магнитния поток, чрез ток през самия магнит. Ами трябва да се пробва с експеримент, какво би се получило и да се изчисли-оцени електрическата енергията, която се влага и магнитната, която се променя.
--- Край на цитат ---
Успех има(ше) е това ще бъде в основата на новата серия експерименти в тази насока. За да се постигне свръхефективност при комутация на ПМ поток чрез промяна на магнитното съротивление в част от веригата е нужно комутиращият елемент да има специфични характеристики, подобно на електронните елементи. Може да се направи аналогия между кофициента на усилване на биполярен транзистор при даден колекторен ток и магнитния комутатор при даден поток на ПМ.
Принципът работи, доказано е! А прескачането на 1-та предстои да се види, защото е коректно да се мери спрямо магнитните потоци - упрвляван/управляващ, а не като отношение на изходна/входна ел.мощност. На изхода с пълна сила действа Ленц реакцията плюс други нежелани явления, които силно изкривяват измерването на реалната ефективност на комутацията.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия