Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Въображаемият двигател на Vector

<< < (12/19) > >>

Сашо:

--- Цитат на: Maistora52 в Април 17, 2013, 05:34:37 pm ---Който търси - намира! Ти, Санде, явно не си търсил, или пък не си намерил.
Ще те оставим на спокойствие, не бързай... Ще намериш!
Като начало - просто си набери в интернетския браузър-търсачка: MAGNET MOTOR
... И МОЖЕШ ДА СИ РАЗГЛЕЖДАШ, И ... НАКРАЯ ДА ОТКРИЕШ!

--- Край на цитат ---
Нямах предвид филми ,нагледал съм се на всякакви филми и за двигатели работещи с нищо и за генератори генериращи енергия от нищото но все пак ми трябва доказателство има ли някъде на живо такова работещо чудо че да го видя и да го пипна.

mi68:
Здравейте,
Двигател е силова машина, която преобразува вид енергия, в случея магнитна във механична енергия (въртене).
Генератор - ген-инфорнация, ра-Слънце въртене в кръг(окръжност), тор-тороид магнитно поле. Генератор е въртене на магнитно поле и производство на електричество.
 Омичното съпротивление може да е положително или 0-свръхпроводимост. При определени състояния на електрическа верига говорим за отрицателно съпротивление.
Първо трябва да имаме електрическа верига, примерно двигател+генератор механично свързани и електрически. Ако имаме обратна връзка в електромагнитното поле, системата ще почне да се самоускорява, демек имаме отрицателно съпротивление от динамичен вид.
  С отрицателно съпротивление се обеснява тунелен ефект-тунелен диод, динатронен ефект-тетродна лампа, регенератевен приемник.   Явлението е доста обширно, веднъж имаме вторичен противоположен ток, втори път тунелен (коридорен) ефект, генераторен режим и т.н.
За да имаме допълнителна енергия в електрическа верига, трябва да дойде от външен източник, примерно то магнит, според мен това се изска да се разисква.
 Втори подход параметрично усилване, магнит се придвижва механично, напред назад, може и чрез стояща вълна.
Темата е голяма боза, гевори се за двигател, после за ел. верига с отрицателно димамично съпротивление, без да е упоменат кой метод се ползва.
 Уточнете понятията какво са разисква!

Velektra:

--- Цитат на: Maistora52 в Април 17, 2013, 07:08:21 pm ---....................
А колегата Велектра има право  - не ми вярвай, братко! Въпросът не опира до вяра!
..........................

--- Край на цитат ---

Природата ни е дала наготово много неща и ни е подсказала как да направим много неща.
Магнита е един такъв дар на Природата, който за съжаление още никой не е разбрал как "работи".
За мен магнита е вълшебство.
А където има вълшебство, има и магия, има и вяра, има и още нещо ...

EDM electronics:

--- Цитат на: Velektra в Април 17, 2013, 08:50:30 pm ---....................... за съжаление още никой не е разбрал как "работи".
За мен магнита е вълшебство.

--- Край на цитат ---

Ааааа......, колега, това не е вярно!
Ще ти кажа как работи магнита.
Магнита е такъв магнитен метал, при който всички атоми са подредени с еднопосочно спиново въртене на електроните. Всички електрони от атомите на материала се въртят в една посока! Така се образуват двата полюса и то равномерно по конструкцията му. Преди да е станал метала на магнит, електроните в атомите се въртят хаотично-разнопосочно един спрямо друг и така магнитната енергия е уравновесена, метала не проявява тези свийства на постоянния магнит.
Магнита се прави, като се нагрее метала и се приложи мощно магнитно поле. Така атомите се разхлабват и се ориентират еднопосочно, с еднопосочни спинове на електронния облак.

От къде идва енергията на магнита? - от вечния двигател на електроните! Те, електроните се въртят от незнайна сила-енергия. Мога само да предполагам, че това е някаква малка елементарна частица, изпълваща огромното пространство между ядрото и електроните, придаваща им енергията. Движението на електроните наподобява слънчева система.

Има един вселенски /физичен/закон: "Каквото в макрокосмоса, такова и в микрокосмоса"

Bat_Vanko:
EDM electronics,
без да отричам казаното от теб има следния въпрос:
Ако през един пръчковиден магнит се пропусне ток с голяма сила какво би се получило (като се изключи загряването му). Електроните се въртят около атома така, че създаденото от тях магнитно поле да бъде съпосочно с общото поле на магнита. От друга страна приложения ток има същата посока както и магнитните силови линии (нали магнита е пръчковиден). Електроните би следвало да се движат по посока на този ток, макар и с много по-ниска скорост. При скока си от един атом на друг би следвало да загубят своя синхрон и вероятно създадения от тях магнитен поток да намалее. Това не би трябвало да размагнити магнита. Но пък от друга страна е вид параметрично управление на магнитния поток. Ако се получи този ефект, то с много ниско напрежение и много силен ток (отнася се основно за неодимовите магнити) би могло да се получи промяна на магнитен поток и индуцирано напрежение. Мисля, че никой досега не е разглеждал нещата от подобен ъгъл.
Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия