Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигател-генераторна група с магнитно зацепване

<< < (2/17) > >>

Vector:
Двата диска трябва да са с много точни размери,за да може да бъдат зацепени посредством верига или зъбни колела ,има вероятност да тръгне си мисля ,но само ако всичко е сметнато с програма!

Брадатия:
На пръв поглед има хляб в експериментите ти. Има ли голямо значение разстоянието от магнита в ръката ти до ротара? Защо не пробваш да закрепиш магнита който е в ръката ти на някаква ос и да му синхронизираш движението с това на ротора?

Иван Димов:
   За този железен цилиндър нямам достатъчно магнити. Иначе конструкцията би била доста проста. Двете оси трябва да се зацепят със зъбни колела в съответно отношение спрямо магнитите като трябва водещото колело да е няколко зъба напред за да има тяга. Разстоянието между двата ротора трябва да се уточнява, но пробвах и линейно подреждане на магнитите ...N-N-S-S-N-N-S-S... Така пак има приплъзване - един магнит прескача два и би трябвало да имаме КПД = 2. Който иска нека се пробва, аз скоро едва ли ще го направя, защото нямам нужните материали, но изнамерих други и се пренасочвам към друга дейност от по-рано.

Брадатия:
КПД-то ще се окаже доста по-сложна зависимост, не само функция от разликата във скоростите. Намери някой по-малък ротор за да успееш да си пробваш идеята с наличните магнити и да видиш дали се ускорява ротора, което е доказателство за излишък на енергия. Все пак сега както не е зацепено, ръката ти поема реакцията и не можеш обективно да прецениш силите.

Иван Димов:
   В темата на Майстора четох подхвърлена идея за постоянно движение чрез верига. Реших да го онагледя с картинка. Магнитите на вала са наредени по спирала и всички са с еднакъв полюс навън. За жалост едната страна на веригата не може да се оползотвори, защото ако я прекараме от двете страни на вала силите са противоположни и нищо няма да се завърти. Мисля така както съм я нарисувал ще е добре. Лесно ще се контролира въртенето - двигателят на веригата ще консумира по-малка мощност от тази, генерирана на вала с магнитите. Може да се свържат и със зъбна предавка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия