Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигател-генераторна група с магнитно зацепване

<< < (12/17) > >>

Vector:
Прекалено много разсъждения и догадки,а никой не експериментира ...

Strashimir:

--- Цитат на: Vector в Май 19, 2013, 08:35:34 pm ---Прекалено много разсъждения и догадки,а никой не експериментира ...

--- Край на цитат ---

По-лошия вариант е НИКОЙ да не разсъждава и споделя идеи  :o

Силно се надявам, че имаш време и финансова възможност, както и достъп до инструменти, лаборатория или цех за да правиш безпрепятствени експерименти...

Maistora52:
Вектор май чака наготово... Ние да си трошим пръстите, а той ... Кажи, бре душо, ти лично правиш ли експерименти... ? До къде я докара твойта "машина" дето си купувал скъпи чаркове за нея ... пък то, нищо не излязло!!!
Да не помисли случайно, че като няма снимки от последните 24 часа, че ние седим и си смучем пръстите! ... е, да! - случва се и това, когато потече кръв от някой пръст, смачкан с магнити...
Хващай чарковете, Векторе и дерзай!

Vector:
Няма време маисторе .. но имам някой хрумки :)
Интересно е как ротор с N наредени магнити,се развърта в статор с S наредени магнити - клипове бол. http://www.youtube.com/watch?v=GHN-Nr61IDI
http://www.youtube.com/watch?v=1ttm13AyiMs&feature=endscreen&NR=1
Тез дни ми хрумна идея с капилярни тръбички, който вдигат вода ( като в природата -цветенца,храстчета и др. )и развъртат турбина .. мисля и за гравитационен мотор, и още много идеи .Та нещата не са толко сложни -си мисля
Скоро ще се отдам на експерименти ;)
Успех!

mi68:
Здравейте,
Доразвивам  идея за динамично екраниране на постоянно магнитно поле, чрез вихрови токове, с пара или диамагнит. Правят се ламели подобно на феромагнитен трансформатор. Получава се хармоника, която се свива и разтяга механично поставена надлъжно в магнитно поле. С това се управлява вихровия ток, съответно магнитното му действие, параметрично управление.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия