Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции

<< < (5/16) > >>

Yoro:
Става и без химия.От години си купувам селскостопанска продукция от производители които не ползват друго освен оборски тор.Ако искаш ще ти дам телефон и адрес.За борба с паразити ползват съвсем различни неща.Никакви препарати от тези които се използват масово.За това не се пише защото трябва да се продават препарати....ПАРИ...

plcsoft:
Така и аз да карам подред! :)

--- Цитат на: angelmr в Ноември 04, 2015, 04:16:05 pm ---Първо наистина ли си мислите, че с вкусовите рецептори можете да установите съдържание на токсичен микрокомпонент? Ами да изхвърляме всичките хроматографи и спектрометри и да ближем храната. ;)
--- Край на цитат ---

Явно все още си млад и доста заблуден за да пишеш това. Никой уред създаден от човека не е по-чувствителен и по-съвършен от човешките такива. Примери да ти давам ли? А за доматите говоря от личен опит.!!! Мисля че, това не се поставя под съмнение. Ако твоето тяло не различава вкуса на качественната природна храна от отровите които ни пробутват, това е друг въпрос. Значи тялото ти е затлачено със такава химия че, просто не усеща разликата между двете. А тя разликата е огромна. Повярвай ми! Не говоря празни приказки.

--- Цитат на: angelmr в Ноември 04, 2015, 04:16:05 pm ---Второ, огромното болшинство стабилизатори и емулгатори са същите като тези използвани от бабите в бабешките рецепти! :) Само където сега производителите са задължени да ги обозначават с Е-та.
--- Край на цитат ---

Нашите баби и дядовци са използвали само чисто натурални емулгатори. Нямало е техногенна среда която да ги трови. А разликата между натурален и изкуствено създаден емулгатор е огромна. Не ми се навлиза във физико-химична теория.

--- Цитат на: angelmr в Ноември 04, 2015, 04:16:05 pm ---Трето, в храните синтетика няма. Проверете какво означава термина.
--- Край на цитат ---

Грешиш много. В сегашните храни е пълно със синтетична химия но, никой не го казва. Ако някога си ял чиста и свежа натурална храна и после ядеш от хипермаркетната синтетика първоначално ще получиш главоболие, после ще ти стане тежко на стомаха и накрая ще се изходиш със запек. Гарантирано!

--- Цитат на: angelmr в Ноември 04, 2015, 04:16:05 pm ---Четвърто, това за бързото стареене вече го описах каква глупост е, прочетете едно мнение по-нагоре.
--- Край на цитат ---

За бързото стареене го написах като тенденция. Все още никой не е усетил напълно резултатите от тези мизерии. Средният период при който се усещат и виждат симптомите на дадено въздействие върху човешкият организъм е около 20-30 години(за сега). Това се отнася както за храната така и облъчването с радио честоти и други.

--- Цитат на: angelmr в Ноември 04, 2015, 04:16:05 pm ---И пето чисто наркотични вещества няма. Тук сте напипал част от проблема. Има естествени компоненти на храните, които организма ни е свикнал да разпознава като нещо добро и означаващо качествена храна. Най-често това са нискомолекулните захари и свободните аминокиселини. В традиционните храни те присъстват в малки количества. Проблема е че за да бъдат направени съвременните храни още по-привлекателни, при тях се увеличава съдържанието на нискомолекулни захари и свободни аминокиселини. А това вече започва да създава разнообразни проблеми включително и пристрастеност към вкуса, който на подсъзнателно ниво приемаме като добър за организма ни. Самите компоненти са ценна част от храната. Но прекаляването с тях може да създаде пристрастеност, без самите нискомолекулни компоненти да са токсични.

--- Край на цитат ---

Понеже съм от хората които обичат  практическата насоченост, ще ти дам следният пример. Малко предисловие. Имам едно чудесно качество което си създадох с годините и то е - да слушам и усещам своето тяло, а не какво ми бръщолеви Ума. Какво иска, кога му е добре, кога му е зле, какво го затормозява от какво се гнуси и т.н. 
Та обясни ми следното нещо. Защо след като си купя примерно "Петрохан" от магазина и го ползвам като храна, след това всеки ден ми се иска от Петрохана. А при чистото месо закупено направо от месарницата на производител не е така. Напълно достатъчно ми е веднъж седмично да имам в менюто си месо и през другото време не се сещам за него.?!?! А за отработените след хранене човешки продукти да не ти обяснявам. От Петрохана или там какъвто и да е колбас получавам запек и хранителна тежест в стомаха.? Така че, не ми излизай със наизустени доводи и изводи който не са твой. Осъзнай себе си и тогава ще говорим.
И не случайно дадох примера със мишката. Но, явно мишката макар и неграмотна има усет кое е полезно и кое е вредно за нея. За разлика от тебе!!! Нищо лично! Просто факт!
Поздрави

Yoro:
Случайно и аз усещам нещата като теб.Това което ти писах понеже съм неверник съм установил лично.От там си купуват доста хора селско стопанска продукция понеже просто няма аналог.Това са стари сортове и отгледани както трябва.Не си длъжен да ми вярваш.Като опиташ ще се убедиш.Щом усещаш нещата.

EDM electronics:
Малко е извън темата, но е интересен факт:
Навремето, когато е нямало химия с която да пръскат растенията, са ползвали естествени инсектициди. Такива са отровните растения, като кукуряк, тютюн, татул, бучениш, змийска хурка и т.н. Интересното е при тях, че унищожават напълно инсектите, но дори и попаднали в самите растения с малките си концентрации благоприятстват здравето на човека. Те успешно убиват паразити и микроорганизми в човека, които химията не може. Например с кукуряк пръскат срещу колорадски бръмбар и сега в някои райони на страната. С кукуряк се лекуват хора от тежки инфекциозни заболявания. Аз пък съм си правил и употребявал настойка от тютюн. Особено полезна е настойката от кукуряк. Змийската хурка е най-полезната за хемороиди и т.н. Въобще най-големи ползи за здравето има от най-отровните растения!

Ето така трябва да се отглеждат растенията, а не да се превземаме тук, като говорим за ГМО соев изолат и пределно допустима експозиция.
Да ти хвали някой ГМО-то, колко било полезно, е все едно да те убеждават в медицинския университет, как химическите препарати ще ти излекуват хроничното заболяване.

Yoro:
И аз съм на същото мнение и това което пиша е факт.Старите сортове вече се срещат на малко места.Там където пазарувам се използват точно такива естествени препарати и продукцията им има невероятен и неповторим вкус и аромат.
Няма никакви синтетични препарати...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия