В един от предните ми постове съм дал линк на един руски форум, от който идва тази идея и Руслан черпи информация от там, със сигурност. Доста е за четене, но там е обяснена цялата идея, практическото изпълнение и изчисленията.
„ Стоящата вълна повече ли енергия има отколкото източника, който я излъчва и защо“ Значи, първо въпроса е зададен грешно и за да се отговори трябва да се разтълкува правилно. Стоящата вълна не излъчва енергия в идеалния случай, а в нея се натрупва енергията на всички падащи и отразени вълни или тя се явява, като „накопитель“. Въпроса трябва да се зададе така - в стоящата вълна повече ли енергия има отколкото се черпи за създаването и от захранващия източник за единица време? Веднага отговарям, да многократно повече енергия, стотици пъти повече енергия, защото са впрегнати два процеса, за получаването на тази стояща вълна. Първия процес е усилващия предавател на Тесла, някъде по горе съм дал една картинка с две цветни кръгчета в които, е ограден този усилващ предавател, но той има и още една функция, а именно във вторичната намотка се създава и вълнов резонанс. Значи имаме два процеса, при които енергията се увеличава многократно два LC резонанса и един вълнов. При първия процес се зареждат двата кондензатора, може и един да се сложи, важното е да се вкара контура в резонанс, LC, резонанс и, когато напрежението върху тях стигне малко под номиналното им напрежение да сработи разрядника и да ги разреди през индуктора или първичната на Тесла трафа. Импулса, който ще се получи превишава енергията на захранващия източник стотици пъти, защото един път енергията се увеличава вследствие резонанса и второ тук се играе и с времето. Зареждаме кондензаторите с висока честота и ги разреждаме с ниска, да речем 50-100 херца или преди да бъде освободена тази енергия тя се натрупва в кондензаторите. Само за пример да кажа, че моята първична на ТХО-то е 5 навивки, вторичната 15 навивки, захранването е 12 волта и на вторичната, като сложа кондензатора и вкарам контура в резонанс се получават 1000 волта.
Втория процес вече е LC плюс вълнов резонанс. И тук вече с мощния импулс, който сме създали в първия контур трябва да създадем LC плюс вълнов резонанс във втория контур, който контур е индуктора, като първична на Тесла трафа и заземителния кабел, който е вторичната на Тесла трафа плюс капацитета, който се получава между заземителния проводник и земята, която се явява, като втория проводник във втория наш контур. Вълновия резонанс се свежда до това, че трябва така да се изчисли дължината на проводника на заземителния кабел, така че максимума на напрежението да се получи в края на индуктора, а максимума на тока в края на заземителния кабел. Когато всичко се изчисли правилно ще получим вълнов резонанс в заземителния проводник, от който също ще има увеличаване на енергията при всеки подаден импулс до безкрайност.
В стоящата вълна се съхранява енергия стотици или хиляди пъти превишаваща енергията на захранващия източник и тук няма никаква мистика. За мен е неясно, дали полето на стоящата вълна ще се държи, като полето на много силен магнит и движейки го и пресичайки намотките на товарната бобина ще се генерира ЕДС. Това не го пише в нито една книга. Подготвил съм необходимите блокове и скоро ще експериментирам с това чудо. На дъската има инвертор 12-220 волта с траф, като при Капанадзе, преръивател, тхо за високото напрежение, разрядник и „колбаса“ бобината.