Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

СЛЪНЧЕВО ПАРНО

<< < (43/103) > >>

lpoik:
http://www.thermodesigntotal.com/bg/p/601.%D0%93%D0%BE%D1%84%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0           

ГОФРИРАНА ТРЪБА ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА

шоп:
+1  за неръждаемото гофре. Аз ползвам такова Ф16, запасих на добра цена над километър:-)
С нея си правя самоделните U вакумни колектори.
Издържа до 16 бара. Има и ф18 и ф20
Не ти трябва водопроводчик и да си късаш нервите с майстор. Инструмента струва 160-170 лв и сам си запресоваш фитингите. Елементарно е.

ELPUNTO:
Благодаря на всички за гофрираните тръби от неръждавейка.
Не съм работил с такива тръби.Накрайниците трябва да са запресовани добре, както и да се
поставят подходящи уплътнения.Иначе ще има теч, загуба на течност, ниско налягане във
външния кръг, въздух и т.н. . . . :(

Връзките трябва да са надеждни при промяна на наклона, предполагам че поне веднъж месечно ще се променя
наклона.Не бива след всяка корекция да се долива течност или да се обезвъздушава системата.

шоп:
Връзките са херметични. Към комплекта холендрови гайки (по спомен един фитинг за тръба ф16 струваше левче) си има всички: гайка, зегерка и клингеритова гарнитура.

Съветвам всички, който сами си запресоват накрайниците да запресоват не по един, а по два прешлена от гофрето. По-здраво става.

Единствено ако по тези тръбопроводи минава метан или пропан бутан е препоръчително фитингите да се заваряват.

За вода и пропилен гликол запресоването е предостатъчно. Имам стотици запресовки и нито един теч.

Vector:
Добре де..Не може ли това гофре да се навие в един херметически затворен аквариум на който да е изтеглен въздуха с вакум помпа ?Това няма ли да е идеалния ,евтин солар?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия