Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
СЛЪНЧЕВО ПАРНО
Maistora52:
Вероятността да заключа темата е 99,99%, поради вашите измислени свади... за които не виждам никаква причина...
Вместо да обсъждате идеята и да добавяте само нови и нови решения, вие си мерите ония работи, или пък въобще нищо не мерите...
Причината за този тон е, че допускате да ви влияе общия психо-дисбаланс в републиката, региона, че и целия свят. А от това всички само губим. Печелят богаташите - ония дето диктуват световната политика и статукво.
Въпросът не е в това дали сме бедни или малко по-имотни (като социум), а в това доколко наистина използваме сивото си вещество за СЪЗИДАНИЕ на всякакви устройства, които могат да ни направят НЕЗАВИСИМИ от ДИКТАТА на Свръх Богаташите. Всичките тези свади, протести по улиците, без ясно изразена концепция за цел и начин на реализация работят в наша вреда и в полза на споменатото Малцинство (от около 300 души членове на свръх-богатите фамилии), които са вече само на половин стъпка от осъществяване на пъклените си планове за СВЕТОВЕН ДИКТАТ...
ВРАЗУМЕТЕ СЕ... БРАТЯ!
ПОДАЙТЕ СИ РЪКА И НАСОЧЕТЕ ЕНЕРГИЯТА СИ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА.
ТУК ТЯ Е ПОСТИГАНЕТО И РЕАЛИЗИРАНЕТО НА УСТРОЙСТВА ЗА СВОБОДНА И БЕЗПЛАТНА ЕНЕРГИЯ!
ЗНАМ, ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО СПОРИТЕ СТЕ МНОГО ГРАМОТНИ И НАЧЕТЕНИ... но защо се хабите в глупости - просто акъла не ми го побира
Пиша така и още много бих написал, но това ми губи времето по разработката на моите магнитни двигатели... хмъ! - вие да не сте помислили, че съм се отказал, или че не напредвам.... НАПРОТИВ!...
Съвсем скоро прословутите ми вече разработки ще станат ОТНОВО всеобщо достояние... без да крия нищо... защото (поне така мисля) аз вървя по правилния начин в правилната посока...
ПРАВЕТЕ И ВИЕ ТАКА! РАБОТЕТЕ... НАМИРАЙТЕ, СПОДЕЛЯЙТЕ... САМО ТАКА УТРЕ ЩЕ ЖИВЕЕМ ПО-ДОБРЕ ОТ ДНЕС!
ПОЗДРАВИ!
Maistora52:
И забравяш и за Слънчевото парно, и за формулите... просто защото си попаднал в океана на "свободната енергия"...
Това е единственото "перпетуум мобиле", което именно движи света... Въртящият се енергиен вихър на "черната дупка"!
Моля слабонервните и слаботелесните да не отварят последния линк...
Поздрави!
Maistora52:
Така де... то всяко разцъкване иска и доразцъкване...
...
Карайте по темата, моля... защото този вариант на слънчево акумулирана топлина най ми допада да си го направя... един ват да е "отгоре" - все е от полза... а че колко стрували материалите... а че за колко години ще се изплати... хич не ми дреме! - иначе какво да ги правя тия 20 радиатора под сайванта и варелите от по 200 литра... "нема как и къде другаде да ги завра"!?
8) 8) 8)
ELPUNTO:
Колеги, писмата със заяжданията не съм ги получил (разбирай прочел).
Еротичната пауза на МАЙСТОРА ми допада. В тази връзка имам съвсем КОНКРЕТНО предложение. :)
Уважаеми СЪФОРУМКИ, или просто колежки! предлагам ви съвсем БЕЗПЛАТНО или FREE да ме посетите и да се изкъпете със здравословна слънчева вода ! Гореща вода БЕЗ КРАЙ ! ;D
Предлагам също масаж с хидромасажен душ, изтриване на гръбчето и др. части на тялото. ;D
За ревнивите и подозрителните си мъже и съпрузи, не се безпокойте. Колежки, ще издавам свидетилства за издържан успешно КУРс за СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГЕТИКА. ;D
Уважаеми МАЙСТОРЕ моля те да извършиш подборът на кандидатките. Доверявам се изцяло на изискания ти вкус. :)
Връщам се на темата СЛЪНЧЕВО ПАРНО.
За да избегна всякакви недоразумения, спекулации, заблуди и пр. давам данни за работата на СОЛАРА през 2012 г.
През съдбовната 2012 г. в очакване КРАЯ на света, соларът трудолюбиво, безшумно, безвредно и безплатно произвеждаше топлинна енергия.
През 2012 година в района около София е имало :
- слънчеви дни . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 166 дни
- дни с разкъсана облачност. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95 дни
- облачни дни . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 105 дни
СОЛАРЪТ е работил в режим слънчев бойлер . . . . . . . . . . . . . 154 дни
СОЛАРЪТ е работил в режим слън. парно самостоятелно . . . . 61 дни
СОЛАРЪТ е раб. в режим слън. парно комбинрано с газ-котела 38 дни
ГАЗ-котелът е работил в режим бойлер . . . . . . . . . . . . . . . . . . 185 дни
ГАЗ-котелът е работил в режим парно самостоятелно . . . . . . 121 дни
ГАЗ-котелът е работил в режим парно комб. със солара . . . . . 38 дни
ако съберем : 121 д. (котел) + 61 д. (солар) + 38 д. (комбин.) = 220 дни
220 дни ( двеста и двадесет дни ) отоплителен сезон през 2012 г.
на тези които оцеляха напомням за зимата 2011 - 2012 г. >:(
Какъв е енергийният баланс, разходът на енергия ?
Ето какъв :
- разход на газ (метан) през 2012 г. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 148 куб.м.
- разход в лв. за газ през 2012 г. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 273,43 лв.
Напомням, че домакинството се състои от ДВАМА души + кученце порода ПРИНЦ ЧАРЛЗ,
та принцът се къпе поне 2 пъти на ден, лапи, уши, опашка и др.
За съжаление МНОГО БЪЛГАРИ не могат да си позволят 1 къпане в седмица.
Домакинството използва газа за : отопление, Битова Топла Вода (БТВ) и готвене .
Затруднявам се да дам точна разбивка, но ето тази може да се приема за реална :
- разход на газ за отопление . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 100 куб.м.
- разход на газ за БТВ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28 куб.м.
- разход на газ за готвене . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 куб.м.
----------------------------
ОБЩО : 1 148 куб.м.
забележка : в действителност разходът на газ за отопление е около 1 080 - 1 070 куб. м.
Бързам да изпреваря въпроса на скептици и неверующи : Как може да се докаже че тези данни не са манипулация ?
Много просто, с фактурите от доставчика - Софиягаз.
МАЙСТОРЕ, ако разрешиш ще ти изпратя всички фактури за 2012 г. Нещо повече в сайта на Софиягаз има данни за всички фактури, издадени на моя милост от 2 005 г. до днес.
Какво е мястото на СОЛАРА в енергийния баланс на домакинството ?
Мога да кажа с чиста съвест : през 2012 г. соларът произведе НАД 10 000 кВтч топлинна енергия !
Това твърдение е ВЯРНО, мога да се подпиша под него с две ръце.
10 000 кВтч се равняват на 1 100 куб.м. (1 куб.м. = 9,3 кВтч данни на Софиягаз).
Но НЕ ГО КАЗВАМ. Защо ? Защото тази енергия НЕ Е оползотворена в домакинството.
Приемам че СОЛАРЪТ е произвел ПОЛЕЗНА енергия за над 3 000 кВтч.
Числото 3 000 е занижено, вероятно е повече, но докато не се измери и докаже искам да бъда коректен към себе си и към тези които четат тези редове.
GTV:
--- Цитат на: Maistora52 в Август 02, 2013, 01:39:48 pm ---Така де... то всяко разцъкване иска и доразцъкване...
...
Карайте по темата, моля... защото този вариант на слънчево акумулирана топлина най ми допада да си го направя... един ват да е "отгоре" - все е от полза... а че колко стрували материалите... а че за колко години ще се изплати... хич не ми дреме! .......
8) 8) 8)
--- Край на цитат ---
Майсторе, ще ми позволиш да не се съглася с теб. Икономическата обосновка на всеки проект във ВЕИ е много важна. Тя изпълва със смисъл СЪСТОЯТЕЛНОСТА на проекта, който включва и оценка на слънчевоенергйиният потенциал за локацията. Намирам въпросите на колегата Валекс за съвсем резонни защото не е без значение дали ще инвестираш 1000, 5000 или 10000лева при даден СЕП. А за който си е надвил на масрафа тези неща са без значение. Времената са такива че и до кенефа не се ходи без прединвестиционно проучване. :D
Ето Ви два много полезни сайта да си правите сметките.
http://bulgarian.wunderground.com/history/station/15614/2013/8/2/MonthlyHistory.html
http://re.jrc.ec.europa.eu/pvgis/apps4/pvest.php
Колега Елпунто, хубаво би било да даваш коректни данни за да не се получават недоразумения. Твърдиш че преди 2010год. си плащал сметки за газ от 1500-1700лв. при цена на газа 0,53 лв. за кубичен метър. Аз ли криво те разбрах, ти ли криво обясни?
Още в първият си пост те нарекох Великият пунтаж / за което се извинявам / защото не вярвах че си се набалбукал с толкова инвестиции за неща които през зимата не вършат никакава работа. За пролетно -есенният сезон нещата изглеждат по съвсем друг начин и там е силата на инсталацията ти, но пак не оправдават инвестицията. За лятото да не говорим. Щом температурното и равновесие е 86 гр. или буфера ти е с големи загуби или инсталацията със сл. колектори е с ниско КПД. Така и не даде данни за оптималният ъгъл на насочване?!? При Интиелски контролер и водомери лесно ще мощеш да си сметнеш загубите в буфера. Стандартните загуби за твоя буфер при 65 гр. са около 5 КВт.часа за 24 часа. Ако е купешки сигурно го пише в паспорта. Същото важи и за колекторите. Не е коректно да даваш данни за производството на инсталацията по чисто субективни емпирични методи.
За сведение съм загрявал 200 литров бойлер с 70-80 метра градински маркуч от 22 до 45гр. през лятото.
Ще наблюдавам Темата с интерес. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия