Пощенска банка /Юробанк АД/ обявява конкурс за проекти в три области :
- дигитални иновации
- образование
- зелени проекти
Във всяка област има награда от 10 000 лв.Могат да участват физически лица, юридически лица, НП организации,
училища и др. Подробности за участие, срокове, оценяване и др. има на линка
https://30yearspostbank.bg/ Аз участвам с проект
Енергонезависима къща .Проектът е допуснат в областта "Зелени проекти".
В същност това е моето "Слънчево парно" + Домашна Ел. Централа.Това което смятам да направя, ако "по чудо"
проектът "Енергонезависима къща" получи наградата, е да увелича обема на буферния съд до 1 000 л., да добавя още 1 – 2
топлинни колектора и така да достигна добив от 50 % на топлинната енергия за отопление и БГВ.
Това според мен е напълно постижимо, сега при 4 колектора и 500 л. буферен съд постигам 25 % – 28 % от топлината
енергия със Слънчевото парно.
Ще увелича мощността на Домашната Ел. Централа до 4 кВт/пик, ще поставя литий-йон акумулаторна батерия.
При комплектовка на ДЕлЦ с 8 ФВ панела = 2 кВт/пик и акум. пакет от 9 кВт, достигнах добив от 50% на ел. енергия
консумирана от домакинството.
Мисля, че с повече ФВ панели и добра акум. батерия може да се достигне добив над 60 % на ел. енергия за година.
Процедурата за кандидатстване е проста, във Facebook постоянно има платена реклама за конкурса на
Пощенска банка .
За 30 мин. текстово описах целта на проекта "Енергонезависима къща", какво ще направя и какво очаквам.
Няма тежките и тромави бюрократични процедури, както при кандидатстване за Еврофинансиране.
Крайният срок за подаване на проекти е 10 юли, 2021 г.След това започва оценяването, то е на три кръга, не си направих труда
да запомня подробностите.Предполагам, че проект "НАШ ЧОВЕК" ще спечели наградите . . . .
Колеги, самият факт че е организиран подобен конкурс е положителен за БГ.Ако някой от ФОРУМА реши да участва, моят съвет е да избере по възможност ПРОСТ ПРОЕКТ, не кандидатствайте с проекти тип
FREE ENERGY , банковите чиновници
просто НЯМА да разберат какво цели проекта, това е твърде сложно за един банков служител.
Желая УСПЕХ на всички, които ще кандидатстват в конкурса !