Доколкото съм запознат, дъската на която стои Гребенников, докато лети, от долната страна е била боядисана с някаква червеникава „боя“ или нещо подобно. Има най-различни интерпретации, какво представлява тази „боя“. Някои мислят, че това, са смлени на прах надкрилки на мнооого бръмбари от определен вид, смесени с някакъв лак или червен восък и, са нанесени от долната страна на дъската и изпълняват ролята, като надкрилките при бръмбарите. Възможно е да, са няколко слоя нанесени върху някакъв диелектрик или метална решетка, а може и двете.
Под тях е вече устроиството, което възбужда в тази „боя“ антигравитационни ефекти. Не мисля, че е така, защото Гребенников според мен, не би убил толкова много животинки за тази цел.
Структурата на надкрилките наистина е подобна на пчелната пита, но тези шестоъгълници, са доста по-големи от шестоъгълниците при решетката на въглерода, за което x_name41 е прав. Но аз си мисля друго нещо, винаги се чува някакво бръмчене при полета на бръмбарите, даже и при мухите го има, въпреки, че те нямат надкрилки, но имат специален орган който създава това бръмчене, не го създават крилцата на мухата. Та в този ред на мисли съм склонен да предполагам, че това бръмчене не е нищо друго освен някаква модулация, която е необходима за създаването на антигравитационния ефект. Сега, какво се модулира, дали статиката, която създават ципестите крилца,или чрез тези крилца се прекъсва или спира движението на етера, ефира в едната посока, тази която идва от горе, за да може животинката да излети, не се наемам да гадая. Ако това е така, няма никакво значение тези шестоъгълници с, какъв размер, са, дали са, като решетката на въглерода или по-големи, важното е да се подбере правилната честота и ефекта ще се получи. Тези шестоъгълници или ямки в надкрилките на бръмбара изпълняват две функции според мен, един път това, са резонатори и второ всяка ямка е асиметричен кондензатор с косъмчето или „електрода“ , който стърчи по средата ѝ. В това косъмче или „електрод“, при живите бръмбари, има нещо, като електролит или електро проводящ материал, затова при надкрилки на отдавна убити бръмбари антигравитационните ефекти, са по-слаби.
Надкрилките на бръмбара, са изградени предимно от хитин и е възможно Гребенников да е смлял на прах няколко стари пчелни пити, които съдържат повече хитин, както ни информира колегата Коев по-горе, и да ги е смесил с лак или восък и така да се е получила прословутата „боя“, с която е намазан гравитоплана от долу. В интернет намирам само хитин произведен от ракообразни и не знам, дали има същата структура, като надкрилките на бръмбарите, тука трябва да се изкажат химиците. Възможно е също Гребенников да е смесил такъв хитин на прах с графит, заради електро проводимостта на графита, в определени обеми и да е намазал дъската от долу. Не ми се вярва да е използвал графен.
Всички тези неща трябва да се проверят и ако се напипа някакъв ефект да се доразвива, но това е свързано с много време.