Здравейте Pyro Veso,
доста ми е трудно да Ви отговоря на въпросите, защото са твърде общи. Това е практическа тема в която още от самото начало попитах кой желае да ми се довери и да се опита да направи реплика на една тема, която е продължение на клипа който пуснах в "Тема за размисъл". В лични изявиха няколко души, който желаеха да експериментират. В движение се яви и друг желаещ, който пожела да работи по друга тема, която я бях споменал мимоходом. И така темите станаха две. Мисля, че само по този начин може да се докаже може ли да се направи..................вече не знам как да го назова, защото виждам, че форумът е много чувствителен при някои наименования. Двете теми са с "отворени врати" т.е. може да има надграждане, но така или иначе трябва да се спазва правилото "стъпка по стъпка". Имаше даже въпрос защо магнитите са три а на 5, 9 и така нататък. Да има такива, аз съм правил и с 120 магнита на едно поле, но това са съвсем други концепции и не касаят тези две теми. Тук главната цел е една - Въртеливо движение осъществено от магнитното взаимодействие. Но за да се стигне до този краен резултат трябва да се извърви път!
Бъдете.
Иван