Здравейте,
juliang, на въпроса: "за принципите на които се очаква да проработи това нещо." са описани подробно в отговор #172 и #173 за повече информация ползвай "Наръчник на инженера".
Velektra, Целта на крайното изделие е: Да се създаде въртеливо движение, като се използва само свойствата на магнитите, ако може да се произведе и малко точец, кво му плащаш. Все пак това е опитен образец.
gvg, с този вид турбини съм се занимавал през 1998-2000 година. Правил съм статор 1 магнит- ротор 1 магнит, статор 1- ротор 2. ст. 2 - рот. 2 (пускал съм и видео с този модел) Ст. 2 - рот. 3 (този модел правим сега) след това следва сериите ст. 2 - рот 5; 9 и 15. С това завърших работата си по тази тема. А що се отнася до кой етап съм стигнал в отговор #33 съм описал плана по който ще работя. Сега съм на 5 етап - последният.
По-долу съм публикувал 3 ниво със залепена залепваща хартия, която определя местата къде трябва да се хванат пружинките, който ще държат статорният магнит. Техният брой може да бъде увеличен или намален в зависимост от центровката. Мисля че съм сложил 4 бр повече, но ще се покаже при пробите.
Бъдете!
Иван