Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте Юлиан,
--- Цитат на: Иван БГ в Март 07, 2014, 12:35:35 pm ---- Дава прецизна точност как може да се замени това електромагнитно изместване с механика.
Какво имам предвид? Точките А и В имат размери. Колко милиметра е това изместване? Това разстояние трябва да се знае. Може да се окаже че височината на сводестите магнити е голяма. Вътрешният диаметър е само 32мм, и може да не се побере това което измества. Тази симулация дава възможност да се изработят точно детайлите които ще синхронизират ротора и статора.
--- Край на цитат ---
И продължение на по-горният въпрос. След вчерашните тестове които направих се оказа действително, че височината на сводестите магнити е голяма. Изместването чрез електромагнит може да се осъществи, но във вътрешен диаметър на феро-магнитите няма да може да се побере механичния заместител на електромагнита. Затова реших да направим корекция на нео-магнитите, ще намалим височината. Така ще увеличим напрегнатостта, защото ще бъдат залепени в двата края. Там е най-голямо натрупването на магнитните линии. Избягваме средата, която в моя случай е на 52.1мм. От този диаметър се отделят магнитните линии към външния и вътрешен диаметър движейки се по своя синусоидален път. Височината на свода на двата нео-магнита не трябва да превишава 8 мм. Така изместването ще се движи между 1-4 мм. Помествам снимки с мастари от самозалепваща се хартия, как да се форматират.
Бъдете
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
Юлиане, предполагам, че това което очаквате да чуете от мен е:
Дали този проект ще се завърти и ако това стане с помощта на електромагнита, дали тока който ще получим е по-голям от този който сме използвали?
Това не знам!
Ще видим.
Знам само че ще се завърти и нищо повече.
Дали чрез електромагнит или по механичен път това чудо ще се завърти.
За да сме сигурни, че може да завъртим генератор, който трябва да произведе и ток, този модел трябва да се пресъздаде няколко пъти, но изместени със съответните градуси. Пускам един вариант където изместването е с 10 гр. така нареченият синхронен модел. Сумарното магнитно поле (СМП) създава въртеливо магнитно поле, то представлява и брутното КПД на двигателя.
Бъдете!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
нямам много време, но все пак вчера успях да форматирам три броя магнити. Даже единият го залепих, трябва да го изчакам да изсъхне, за да залепя останалите. Днес ще форматирам малките. Още веднъж ще ви напомня, ако магнита е дебел 2мм. вкопаването не трябва да е по-голямо от 0.25мм. Не заглаждайте изпиленото, колкото е по-грапава една плоскост, толкова силата на избутване е по-слабa. Но не трябва да се прекалява. Тук моето становище е различно от това на Майстора. Магнита нищо не помни. Счупиш едно парче, и я се опитай да го залепиш там където е било, няма да стане. То вече е забравило къде е било. Удари го малко по-силно и той ще забрави че е бил магнит. Но това е вече друга тема. Така че форматирането трябва да бъде в тези параметри, който са описани в по-горните постове.
Бъдете!
Иван
Радико:
Иване Иване
По принцип не пиша в тази тема за да не преча да се правят някакви съществени експерименти независимо дали успешни или не "важен е опита все пак"
Но сега просто не издържах да не ти обърна внимание на факта, че Лидскалнин е можел много "страшно много" обаче е криел всичко и накрая е умрял от глад. В държава където това звучи абсурдно особенно в този щат Флорида в който звучи още по абсурдно, но е факт.
Иван БГ:
Здравей,
"Проблема между нас двамата е друг: просто говорим на различни езици, и ..."ли си купуваме магнитите от различни магазини. Ти от магазините където има само умни магнити, а аз от магазините където има само тъпи магнити. Може би затова си измислям само глупости. Какво да се прави, не всеки има късмет като твоя.
СЪДБА! :P :P :P
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия