Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (34/232) > >>

Иван БГ:
Здравейте,
най-после ми остана време да се вляза в сайта, от една страна работата, от друга страна стационарната платформа. Проблемът се появи от по-големия диаметър на магнита, който служи за подложка. Започна да дърпа пружините, а те от своя страна изкривяваха бутащия магнит. Той трябва да е успореден на роторния, с една дума почти всичко го правих на ново. Платформата на която ще бъде монтиран бутащият магнит е от три нива.
1. Ниво - 150/150 мм в средата е монтиран улея, определящ посоката. Снимката ще я публикувам утре не е станала.
2. Ниво - 150/150 мм. в средата е монтиран магнита който служи за подложка.
На снимка 2 са показани как са събрани двете платформи. На третата ще бъде самият бутащ магнит, който ще бъде центриран и държан само от пружини.
Бъдете
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
извинете ме, но нещо фотото на GSM ми дава фира и вчера не можех да направя снимката, затова днес помествам чертежа. Трябва да се направи от стомана AISI 304. Вземете парче прът с Д=55мм.
ВНИМАНИЕ:
1. Размерът 16.5 зависи от дебелината на подпиращия магнит. При мен е 16.5мм. толкова беше дебел моят магнит. По късно го смених (вече обясних защо) и сега моя магнит влиза в пръстен за да го докарам на височина. Ако магнита е 13 мм. този размер трябва да бъде 13 мм., ако е 10 мм. той трябва да е 10 мм.
2. Размерът Д-31мм. трябва да бъде малко по-малко от вътрешният диаметър на подпиращия магнит. Да влиза хлабаво.
3. Дълбочината на улея трябва да бъде максимално дълбока, защото в един момент ще служи и за чашка на маслото за смазване. Мисля, че това е всичко, ако нещо не е ясно-питайте.
Бъдете
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
страшно съм учуден. В началото когато все още не беше ясно за какво става дума имаше толкова въпроси, а сега мълчание. Темата се превърна в монолог, а точно сега би трябвало да спорим. Защо това правя така, а не онака. Но ваша работа.
Аз продължавам! Най- после можах да заснема 1-вото ниво с водещият улей. Не съм го захванал, защото улея и статичният магнит трябва да бъдат в една линия, за да се придвижва леко. Поместил съм и 3-тото ниво, ще заснемам  всеки етап при монтажа на статичния магнит. След това трите нива стават едно цяло.
Защо прибегнах до този вариант?
Нещата ги правя в домашни условия така да се каже в "гаражната" работилница - освен стругарските работи - защото предполагам, че и вие работите при такива условия. Това означава че точността не е гарантирана и ако нещо не е точно да се поправя само този елемент, а не всичко. Ами това е.
Бъдете!
Иван

juliang:
Може да се спори само ако някой разбира какво ще се прави. Аз все още нямам идея какво трябва да се получи накрая.
Нищо лично, но материалите които публикуваш са точно като "произведенията" които срещам из нета. Примерно магнитния мотор на Йълдъз. Съвсем точни чертежи, снимки, спецификации в детайли до материала на последната пластинка и резбата на най-малката гайка и ... никакво обяснение как адежеба точно работи това нещо.
Или въртележката за хамстери с която се включих в темата. Дават снимки, дават видео, и спестяват основни принципи по които би трябвало да работи това.
Разбираш ли ... няма смисъл от детайлни чертежи с размери до десета от милиметъра на отворите за болтовете, при условие че човек трябва да гадае за принципите на които се очаква да проработи това нещо. Да не говорим че не е ясно и какво точно се очаква да прави след като бъде сглобено.

Velektra:
И аз за съжаление не мога да разбера какво се прави. Затова нямам въпроси засега.
Ако може да се обясни сбито с няколко изречения каква е идеята. И да се почне отзад-напред. Какво ще е крайното изделие, какви основни части ще има и каква е идеята за реализация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия