Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
gvg:
Мисля че тази турбина е правена поне веднъж, но сега се уточняват някои подробности и които с общи усилия да се преодолеят.Явно може би не е проработила но има хляб в нея и и трябва малко нещо което да я задвижи с помоща на колективния ум.Иначе от къде така подробно има всички размери по детайлите и се предоставят поетапно, и има време за размисъл.Дано се получи нещо накрая.Търпение за сега и дано най-после има успех.
Velektra:
Имах предвид да се нарисува на ръка дори, как ще изглежда магнитната турбина. Да се даде основно обяснение от сорта:
"Смятам на ротора (или мембрана ли се нарича) да има 3,5,7 магнита, а на статора еди-колко си магнити. Ще се работи по метода на отблъскване. Очаквам проблеми в еди-коя си част, защото ... Да се има предвид, че е много важно разположението на еди-кой си магнит и да е на ... градуса спрямо следващия. И т.н.
Сега пак чета постовете и пише: "1 ниво + водещ улей", "3 ниво без статорният магнит", "1ниво+2 ниво" ?
Аз долу-горе се досещам за какво става въпрос, но не е лошо да се уточни всичко в един пост сбито и цялостно.
Ако всичко това е уточнено само с колегите, които правят турбината на лични, тогава се извинявам, че се намесвам.
Помислих си, че Иван отправя апел към всички:
--- Цитат на: Иван БГ в Март 20, 2014, 03:14:53 pm ---Здравейте,
страшно съм учуден. В началото когато все още не беше ясно за какво става дума имаше толкова въпроси, а сега мълчание. Темата се превърна в монолог, а точно сега би трябвало да спорим. Защо това правя така, а не онака. Но ваша работа.
--- Край на цитат ---
gvg:
То като краен продукт никой не знае какво ще излезе.Самия автор не казва нищо,изработват се някакви детайли но за сега аз поне не си давам обяснение точно какво може да излезе от цялата работа.Аз не съм на ти с магнитите може би затова не схващам замисъла.Интересно ми е дали вече изработените детайли минават 50% или трябва да мине още половин година за да се види малко светлина в тунела.Тези които работят по проекта също мълчат,или са на ясно или са в неведение като мен.Но иначе изглежда много сериозно и с нетъпение очаквам финала независимо какъв е.Поздрави на всички които се занимават сериозно и дано се успее в начинанието.
Иван БГ:
Здравейте,
juliang, на въпроса: "за принципите на които се очаква да проработи това нещо." са описани подробно в отговор #172 и #173 за повече информация ползвай "Наръчник на инженера".
Velektra, Целта на крайното изделие е: Да се създаде въртеливо движение, като се използва само свойствата на магнитите, ако може да се произведе и малко точец, кво му плащаш. Все пак това е опитен образец.
gvg, с този вид турбини съм се занимавал през 1998-2000 година. Правил съм статор 1 магнит- ротор 1 магнит, статор 1- ротор 2. ст. 2 - рот. 2 (пускал съм и видео с този модел) Ст. 2 - рот. 3 (този модел правим сега) след това следва сериите ст. 2 - рот 5; 9 и 15. С това завърших работата си по тази тема. А що се отнася до кой етап съм стигнал в отговор #33 съм описал плана по който ще работя. Сега съм на 5 етап - последният.
По-долу съм публикувал 3 ниво със залепена залепваща хартия, която определя местата къде трябва да се хванат пружинките, който ще държат статорният магнит. Техният брой може да бъде увеличен или намален в зависимост от центровката. Мисля че съм сложил 4 бр повече, но ще се покаже при пробите.
Бъдете!
Иван
juliang:
Добре де, а това:
какво точно има общо с цялата история? Аз тук виждам 2 лагера в края на една ос. Няма ел. магнити, няма клатене, няма пружини. Само въртене.
Информацията която поднасяш е толкова объркана и разпокъсана, че просто е невъзможно да се проследи нишката на мисълта ти.
Последното което си представям е плоча която плува или се държи от пружинки над друга плоча. Клатенето на плочата на пружинките в кръг чрез прореза ще кара другата плоча да се върти. Магнитите поставени на двете плочи ще правят опит да помагат на клатенето на едната плоча и същевременно на въртенето на другата плоча.
Аз лично бих помислил за коляно-мотовилков механизъм, който да има лагери с които бих намалил значително триенето в тоя отвор, но не смея да се обадя щот нямам представа дали съм улучил принципа на действие.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия