Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравей juliang,
Прочетете какво съм написал преди това!"За да сме сигурни, че може да завъртим генератор, който трябва да произведе и ток, този модел трябва да се пресъздаде няколко пъти, но изместени със съответните градуси. Пускам един вариант където изместването е с 10 гр. така нареченият синхронен модел. Сумарното магнитно поле (СМП) създава въртеливо магнитно поле, то представлява и брутното КПД на двигателя.". Има и асинхронен вариант, но предпочитам да спра до тук. Защото въпросите ще ми дойдат в повече.
Бъдете
Иван
Bat_Vanko:
Макар да имам претенциите да съм запознат с магнитните взаимодействия, до тука нищо не разбрах!
Темата се води като за малоумни! Като изпълнение на физзарядка - "повтаряйте след мен"! Къде е тръпката - правиш нещо без да влагаш сиво вещество и без да знаеш какво ще излезе накрая!
Като последна стъпка: посещение на църква и запалване на свещ! И ако случайно вземе та тръгне, започваме да обсъждаме какво точно се е объркало!
П.П. Майсторе можеш да изтриеш този пост след някой ден!
valex:
Иван БГ ,
Интересна ми е темата ти. Чета я редовно. В този форум нищо същестено и интересно не остана, което да се случва. Ти остана като единствения човек, който прави нещо практическо и освен това споделя.
Искам да попитам ако това което правиш в момента си го правил около 2000 година. С какво се занимаваш в момента 2014. Покажи ни нещо от следващите ти установки. Поне толкова колко ти позволява защитата ти на авторските права.
juliang:
Чета го, чета го втори път и не разбирам. В конкретни случай не разбирам баш същината, ей това:
--- Цитат на: Иван БГ в Март 21, 2014, 08:46:29 pm ---... но изместени със съответните градуси. Пускам един вариант където изместването е с 10 гр. така нареченият синхронен модел.
--- Край на цитат ---
Кое точно се измества? Накъде се измества?
Velektra:
--- Цитат на: valex в Март 21, 2014, 09:33:44 pm ---Иван БГ ,
Интересна ми е темата ти. Чета я редовно. В този форум нищо същестено и интересно не остана, което да се случва. Ти остана като единствения човек, който прави нещо практическо и освен това споделя.
--- Край на цитат ---
valex, моля те обясни ми 2-3 неща, които ти са интересни от темата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия