Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (40/232) > >>

fade:

--- Цитат на: Иван БГ в Март 29, 2014, 11:56:31 am ---...
А що се отнася за стените които се получават по средата на големите магнити, между другото тях ги има и на малките, те се получават благодарение на форматирането. Това не е стената на Блох, но може да  се кръсти "стената на Иван", или по-добре "стената на Иван-глупака". Защото само един ГЛУПАК може да започне такава тема и то във форум изпълнен с такъв позитивизъм, такъв позитивизъм, че просто нямам думи.
...

--- Край на цитат ---
Здравейте,
Искам да се извиня че провокирах такава реакция, не е било умишлено!
След преглеждане отново на постовете които сте изброил, разбрах, че всъщност проблема е "в моя телевизор"  за което се извинявам и обещавам да не Ви губя повече времето с безсмислени въпроси. Явно в еуфорията, че разбирам какво правите и виждам голямата картина, съм изпуснал някой детайли при четенето.
Извинете още веднъж!
Въпреки, че не разбирам как се появява "стената на Иван", ще се наложи да се доверя и да изчакам крайният резултат, който изглежда ще е скоро.
Пожелавам Ви успех, защото интуицията ми, ми подсказва, че знаете какво правите въпреки, че понякога имам проблем с причинно следствените връзки на действията Ви, но това със сигурност е от моето ниво!
Моите почитания.
 :-X

Иван БГ:
Здравейте,
приемам извиненията, знам че не е нарочно. То се усеща, не само по думичките, но дори и по буквите можеш да познаеш от какво се води човек. Но както и да е...
Помествам залепените магнити на статора и снимка със стружки. Снимката със стружките е малко неясна, но фолиото отгоре се гънеше и не прилепваше добре върху магнитите. Остава да ги запълня с кит и започвам с настройките.
Бъдете!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
 мисля че вече ви доскучах, но да ви кажа честно и аз се уморих. Добре че вече му се вижда края. Дано да е положителен.
Публикувам мембраната-ротор в нейния завършен вид. Чертата отгоре определя оста на магнит Алфа, който е водещ при настройката. Във вторият фотос се вижда светло отразяващото фолио което е на две нива. Едното ниво е за позиция - А (виж отговор#173) второто за позиция -В, а разстоянието между тях де-факто е за третия такт т.е. за позицията на пружините-О. Дължината на фолиото всъщност определя колко градуса ще работи електромагнита. Това е.
Бъдете!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
продължавам да ви досаждам. Помествам статора вече запълнен с кит. Остава само да му се залепи фолио и да се върне на платформата. От тук нататък започва най-пипкавата работа НАСТРОЙКАТА. От този етап зависи дали това чудо ще се завърти, или не.
1. Най важното е да се уцели отстоянието между трите магнита.
2. Като мярка трябва да ви бъдат пружините. Първо трябва да се реши колко пружини ще участват 10, 8, или 4. В работно положение трябва да бъдат хоризонтални на подложката. Нито да дърпат статора нагоре, нито надолу. Пружинките трябва да бъдат съвсем леко опънати. Сякаш статора виси във въздуха. Това определя на каква височина да е хваната външната страна на пружинките. Аз съм изработил в момента подложки с височина 5 мм. Настройката ще ми коригира височината. Статора трябва да се измества леко, съвсем леко. След определяне на дебелината двете магнитни възглавници, се режат втулки, които слагаме на шпилките, за да сме сигурни, че това е работното положение на опитния образец. Следва да се измери изместването на ротора в позиция А и В с електромагнита.
Бъдете!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
помествам два оптични сензора с платките си, които ще използвам за да измеря с колко милиметра трябва да бъде изместването на буталото - статора. Бубините който ще използвам ги поместих по-рано. Стискайте палци, ако желаете. :P
Майсторе, ти може да не стискаш! :P :P :P
Бъдете!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия