Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
gvg:
Като тръгне което почти съм убеден може да не е от първия път,но ще тръгне. И с така наредени бобини ще запали много повече от светодиоди.Както казва Иван края се вижда и аз стискам палци.УСПЕХ!!! До великден мисля да има резултат.
ult1mat3:
успех аз също съм правил подобни опити и е възможно, но с много труд 8)
Иван БГ:
Здравейте,
благодаря за пожеланията!
А що се отнася до теб Майсторе, аз ти писах че няма нужда да ми стискаш палци, защото много добре знам, че пак ще започнеш старата песен на нов глас. Всички разбраха че бУ=Обинките са сложени за малко точец и нямат нищо общо с въртеливото движение и че самозахранване на въртенето от тях не се стремя да получа, защото много добре знам, че не може да се получи. Ако толкова много те дразнят, ще ги махна колко му е, и без това ме дразнят тези лепенки отгоре.
Моля те не стискай палци, по-добре ще ми е!
Бъдете!
Иван
fade:
Здравейте, ИванБГ!
Микро-генераторчето можете да използвате, за да разберете какъв е въртящият момента и мощността на системата. Само внимавайте с какво измервате тока и напрежението, тъй като повечето грешки които се правят при измерванията на такива системи са, че се ползват обикновени мултицети, които са оптимизирани да мерят вярно променлив ток и напрежение при 50-60Hz. Определено вашият ток и напрежение няма да са с такава честота. Така че ще трябва да използвате или осцилоскоп с анализатор или така наречените trueRMS мултимери (които са в пъти по скъпи). Прави ми впечатление, че на повечето клипчета в youtube този факт изобщо не се отчита и се мерят някакви стойности за които не се знае какви са, какъв е факторът на мощността, т.е. как са изместени тока спрямо напрежението... Ей такива мисли ми минават през главата и ги споделям, за да не оставате с впечатление, че никой не се интересува как върви проекта.
Много ми харесва с какво старание изпипвате нещата за които не е много ясно дали ще работят. ;)
Тръпнем тука в очакване на резултатите, каквито и да са те.
Успех!
Иван БГ:
Здравейте fadе,
благодаря за пожеланията ви. Снощи успях да монтирам 8 пружинки, оказаха се много слаби, няма този ефект който ми трябва. Може да ги снимам за да видите как изглежда в събран вид, ако ви е интересно. Днес ще сложа още две и ако това не стане, утре още две, но това е тавана. Ако пълният комплект от тези пружини е слаб, днес купих още един комплект по-твърди, със същата дължина. При положение че и те са слаби ще намаля дължината, или ще увелича разстоянието, то си покаже.
Що се отнася до двигателчето на хард-диска все повече си мисля че сбърках. Трябваше да сложа обикновена лагерна черупка с ос, но не е късно да я сменя. Виждам че хората си мислят едва ли не, че ще използвам този точец за въртенето. Става объркване, но засега това не е на дневен ред. Сега е важна настройката. Това е важно!
Бъдете!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия