Здравейте г-н Иван БГ, благодаря ВИ за безценните насоки, които дадохте за да си направя сам магнитна турбина във всичките тия 66,6* страници. Най-полезен обаче се оказа последният ВИ пост 983, който така да се каже затвори всички въпроси около самостоятелната направа на турбината. След като вече съм пред окончателно завършване на проекта, за мен остана едно може би последно притеснение. Тъй като работя с неодимки, на влизане 10,2 а на излизане почти 18,6 се притеснявам, ако евентуално се наложи някога да спра турбината, дано не се налага де, как да го направя при таз неодимова сила? Вие казахте, че работите предимно с феромагнити и затова нямате проблем, но аз въпреки Вашето предупреждение, че с неодимови магнити става страшно и не се знае колко киловата ще излезе направих турбината с такива. Благодаря Ви и продължавайте да споделяте и Бъдете!
*- Числото 66,6 нали не сте го избрали случайно. Чувал съм,че то се получава като от 90гр. извадим 23,4 точно толкова, колкото е наклона на оста на земята спрямо слънцето.