Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Разработките на CLaNZeRS

<< < (21/27) > >>

Михаил Кузмов:
Още един клип напълно идентичен с първия ! Разликата е в ограничения ход на магнитите ! По този начин може да се увеличи честотата на превключванията ! И още един + за реверсното включване на бобина !Може да се обръща посоката на въртене на ротора !

Михаил Кузмов:
Изглежда с Velektra виждаме нещата доста сходно ! Бях откровен и сега ще се повторя ! Не виждам как ПММ (постоянен магнет мотор) ще се управлява с честота на активиращи импулси при положение че няма информация къде се намира полето (магнита)  което трябва да бъде активирано ?? Това би станало при условие че биелен механизъм фиксира точното място ! Все пак ДВГ с тази конструкция развиват доста обороти !

Velektra:
Така е Михаил Кузмов. То затова, когато човек управлява актюаторния магнит е най-лесно. Човека е и датчика, и механиката, и логиката.
И аз не мога да разбера как може да се движи актюаторния магнит с определена честота и така да се бутат постояните магнити на двигателния диск. Трябва да има, най-малкото, обратна връзка.

mi68:
Здравейте,
Да ви напомня за параметричен резонанс. Примерно една люлка, импулсите могат да са с честота равна на люлката, с удвоена честота или понижена. С два транзистора може да се направи тригер, а той дели честотата на две (броячен тригер). Същото може се направи с цифрова ИС.

Михаил Кузмов:
Ми ! Не съм коментирал до сега твои постове ! Те просто са не коментируеми ! Люлката веднъж е с удвоена честота веднъж с намалена ! Пълно противоречие ! Тригер не дели честотата на две ! Тригер- спусък, пускане, възбуждане, ускоряване ?? Кое от тези значения са валидни ?? Ако описваш чакащ мултивибратор изясни се ! Бъди точен в терминологията ! Иван БГ описваше ротора като мембрана (дали) ? Натискам педала за газта , колата се ускорява или намалява( кое е вярно)! Престани с хаоса в обясненията си ! Направи ги разбираеми за всички !!! P.S. да добавя ! Не ми е ясно как параметричния резонанс може да бъде пренесен като явление в генерации с електронна схема ??

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия