rpavlov
Изобщо не си прав. Написаното е абсолютно вярно. Поради факта, че в проводник се индуктира напрежение само при изменение на тока, то явлението противоЕДС се проявява в бобините само при променлив ток. Няма ли промяна в тока, намотките на бобината не индуцират напрежение една в друга и бобината не се съпротивлява. Поради тази причина:
1. За правият ток бобината не е по-различна от добре изпънат проводник с еквивалентна дължина "влияе му и в двата случая само специфичното съпротивление на проводника умножено по, разделено на, айде без формули малко" важното е, че е еднакво и при двата случая. Докато при променливия ток нещата са съвсем различни - напрежението, което проводниците на витките индуцират една в друга, много сериозно се противопоставят на тока, който го създава и сериозно затрудняват протичането му.
2. Невъзможно е да се направи постояннотоков трансформатор.
Михаил Кузмов
Написаното в дадените от теб линкове съм го чел като съм бил ученик, но там има случайно или умишлено пропуснати много неща, на които не намирам отговор. Преди да продължа спора с теб ще те попитам ти вярваш ли в науката. защото аз разделям хората на два типа: Вярващи и търсещи.
Вярващите, Кой в Господ, кой в Аллах, Буда, Йехова, или Науката си приличат по това, че никакви доводи не могат да ги отклонят от вярата им. С търсещите, между които се слагам и аз положението е различно, те допускат варианти.
Та ако си вярващ, спора е безсмислен и не мисля да го продължавам, затова те питам дали вярваш в науката.