Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
John Ecklin Stationary-Armature Generator
wendala:
Здравейте!
to6o-2101, сигурно имаш впредвид нещо такова като в следния клип:
http://www.youtube.com/watch?v=tfs6fwNA9r0
Клипът не е мой, но от песентта мисля, че е на някой наш сънародник.
to6o-2101:
Точно същото но като направих чертежа с така разположена блокираща лента (ако мога така да се изразя) ми се струва, че привличането на самата лента към неподвижните магнити ще е доста голямо и за това реших да я сложа в спираловидна форма за да бъде винаги на еднакво разстояние от магнита на ротора и статора.
Иначе идеята ми е абсолютно същата.
Вчера зарибих комшията който е стругар и е доста начетен и смятаме да започнем един малък проект с 16 магнита по 23кг. всеки. За това моля всички които мислят, че може да излезнат някакви проблеми нека споделят. Ако проекта заработи ще споделя всичките си чертежи размери и всичко останало за да може всеки да си направи.
svetlio760:
Рамото му на това колело губи голяма част от КПД-то дори в идеалния случай КПД от системата трябва да компенсира поне 60% загуби от това рамо-поне при ДВГ-тата е така!
Vetap:
Добре се върти ( на клипа имам пред вид) но не става. Kelly е пълен с подобни идеи. Гонете турчина - Йелдъз. Той знае какво прави. За това сега в Германия прави 30 дневен тест.
to6o-2101:
До няколко дни ще е готов прототипа но поради финансови причини го направихме само с 8 магнита по 3,5кг. не ми трябва да извадя някаква мощност от него а само да се върти самичко ако това стане на тоя малкия мащаб ще се направи един с много пари и с магнити от по 100кг.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия