Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
John Ecklin Stationary-Armature Generator
Радико:
Много ми е странно, защо всички като чуят за "магнитен щит" и веднага се хвърлят към пермалой, мю-метал и все такива материали. По мое скромно мнение, за екран на машината от последния клип ще е необходим материал с "Néel point" по-висока от работната температура на машината.
Успех на експериментаторите.
П.П. предполагам, че това е една от тайните на турчина.
EDM electronics:
--- Цитат на: Радико в Януари 29, 2013, 12:35:57 am ---Много ми е странно, защо всички като чуят за "магнитен щит" и веднага се хвърлят към пермалой, мю-метал и все такива материали. По мое скромно мнение, за екран на машината от последния клип ще е необходим материал с "Néel point" по-висока от работната температура на машината.
Успех на експериментаторите.
П.П. предполагам, че това е една от тайните на турчина.
--- Край на цитат ---
Може ли малко повече информация за този магнитен екран, наречен "Néel point". Откъде се намира?
Радико:
Това е точката на Неел, нещо като точка на Кюри, но за парамагнетици. Под тази точка парамагнетиците се превръщат в антиферомагнетици и започват да пречат, изолират и т.н. магнитното поле. За повечето парамагнетици тази точка е по-близо до абсолютната нула отколкото до нулата, но има и такива съединения, на които прехода е при доста висока температура. Точката на Неел, както и на Кюри е фазов преход но от втори род, тоест веществото не поглъща и не отдава енергия за преминаването му.
Тук в този сайт може да се види как стоят нещата с химичните елементи:
http://periodictable.com/Properties/A/NeelPoint.html
За съединенията има други места. Главно по руски сайтове.
EDM electronics:
Попитах всъщност, има ли го на практика този екран.
Този магнитен двигател, на пръв поглед ми се струва, че ще проработи, ако се намери подходящ магнитен екран.
Радико:
По мои наблюдения цианакрилатните лепила имат такива свойства. Който има желание и възможност, да експериментира. Няма да предявявам патентни права ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия