Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Re: Мнения за естеството на магнетизма

<< < (6/17) > >>

Иван БГ:
Здравей Майсторе,
Въпрос! Вземам един магнит, няма значение каква е формата. Слагам го на "Божата искра" и го намагнитвам. Измервам силата му. След това отново го слагам за намагнитване, при същите условия но с тази разлика че обръщам полюсите при магнита. Можеш ли да ми кажеш какъв резултат има при повторното му измерване?
Бъди!
Иван

Maistora52:
Не мога да ти отговоря на този въпрос, Иване! - ти си специалистът по намагнитването.
Ако трябва да отговарям на тест за време - веднага бих казал: полюсите се обръщат! - обаче има много "обаче" - на второ четене трябва да мисля, с каква сила се намагнитва първия и втория път, и за колко време се въздейства? - ако и това е еднакво - току виж полюсите изчезнали! - не знам!
По-горе обаче обсъждаме стационарно срещуполагане на едноименни полюси на ПОСТОЯННИ МАГНИТИ, в конструкции търсещи СЕ, не говорим за намагнитващи машини, така че, аз съм пас на твоя въпрос - Ти трябва да ни кажеш. Ти имаш опит с магнитите много повече от всинца ни взети заедно.
Поздрави!

Maistora52:
Цар си, Иване, в отбягването на ясни, точни и конкретни отговори. Това, което си писал на предната страница:

--- Цитат на: Иван БГ в Февруари 06, 2014, 03:05:19 pm ---.... магнитен двигател - независимо как се казва - от разноименни полюси т.е. магнитите да се привличат  не може да се направи. Това е. Но дори и да успее някой да излъже природата и да го направи, само след месеци магнитите ще се размагнитят.

--- Край на цитат ---
... и това:

--- Цитат на: Иван БГ в Февруари 06, 2014, 06:17:28 pm ---... Не е мръднала силата на избутване от тогава. Кажете ми защо в единият случай се размагнитва, а в другият случай силата на избутване остава същата, даже мога и да я променя в положителна насока, но това е друга тема?

--- Край на цитат ---
Всъщност първото всички го знаем и никой от нас не прави такива срещуполагания, а второто е въпрос, на който ти пак не даваш отговор.
Ще ти го кажа в прав текст: Всъщност до момента не си дал нито един разбираем отговор на нито един въпрос, особено на моите (дори и на лични, дори и в имейл кореспонденцията ни - което мога да ти докажа като отворя всичко тук - ред по ред!)
И така: задал съм в предните си постове ВЪПРОСИ. Моля те, отговори ни простичко, като на кретени, на тези въпроси. Иначе мога да си извадя други заключения за твоите разработки и теоретични мъгли.
Поздрави!
пп! - Нищо лично! Тук сме за да се учим един друг и да си помагаме! Нали?

Vector:
Някъде четох ,че мотора който представя Иван, е 50% ,и ако в комбинация с ел.магнит дадем още 70% = това са си 120 % мотор  :o
Търпение, майстор!
M/u drugoto ти на какво си майстор - явно е, че не е на "движещи се магнити полета" .. Та като не си, можеш ли да накараш истинския майстор да ти разкрие технологията си - ами не можеш /предполагам като майстор, знаеш защо/!

vsl:
Vector, извинявай ако не съм разбрал правилно. Аз знам следното. Ако имаме ел. мотор примерно с КПД 90% и го закачим за компресор с КПД 80%. КПД-то на цялата постановка ще е 0,9х0,8=0,72 или 72%. Всички стойности и части са примерни.

Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия