Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Re: Мнения за естеството на магнетизма

<< < (7/17) > >>

Vector:
Компресора няма нищо общо - не разбирам примера ти /може би трябва да не съм пил 2 ракии  .. :D /
Но ако с постоянни магнити може да доведем колело до 50 % (чиста печалба), ест че с вързано в паралел колело, с магн. задвижване от импулс - докараме 80-90 % , колко става сбора от хибрида?!  :o
аз имам само предположения - иска се много опити, опити.....

vsl:
Нека да си изясним относно мотора или турбината на ИванБГ. Да видим дали аз съм разбрал правилно. Ако имаме двигател съставен от постоянни магнити и той е задвижван посредством магнетизма или енергията която магнитите съхраняват, значи имаме "free energy"устроиство. Това че този двигател има КПД 50% значи че оползотворява малко над 50% от енергията на магнитите. Казвам малко над 50% защото все пак има движещи се части и има триене. Винаги има някаква вероятност аз да не съм разбрал.

А сега относно КПД-то. Ще ти дам друг пример - генератор на ток. Той се състои от предимно две главни части един двигател с вътрешно горене, който има КПД 30% и един електро генератор (мотор) който има КПД 90%. Значи ли това че КПД-то на целият генератор на ток е 120%? Не, неговото КПД е 0,9 умножено по 0,3 или 27%. Устройството, генератор на ток, използва само 27% от енергията заложена в бензина.

Vector:
Да, напълно си прав с примера, но забележи че в примера ти захранваш някакви неща което ти дава максимално КПД 80%, понеже имат триене (всякакво) загуби от вложеното (енергия)...
Аз разбирам така - ако проекта на Иван - се закачи на ел мотор и му качи оборотите с 20% това не е ли free energy?
Представяш ли си колата да ти харчи с 20% по малко - ба,си кефа :D

Брадатия:
Магнита като магнит е тяло което има собствено постоянно магнитно поле, а не енергия. Затова той не отдава и не приема енергия, а благодарение на полето си взаимодейства с други такива. Магнита, за онагледяване може да се представи като мека еластична връзка между тела, която според силите се удължава или свива, но не отдава енергия на други тела. А КПД-то си е КПД, то е част от 1 в проценти. Когато се получи от дадено устройство или механизъм повече енергия от вложената, значи сме успели да преобразуваме друга енергия, която не е изучена от действащата наука. Тази нова енергия явно не се подчинява на известните ни закони, затова и няма да можем да я преобразуваме с вече известните  устройства, а трябва да търсим нови решения. Магнита е само инструмент (или чарк от този нов агрегат) за преобразуването на тези неизвестни нам закони на вселената.
 От всички пишещи по тези проблеми, няма човек с положителни резултати. Има хора с много добри опити, но както и те самите изтъкват има ред причини (недобра производствена, неточна изработка, хлабини и т.н.), поради които все още няма очаквания резултат. Хубавото е, че всеки си прави изводи и заключения от експериментите, споделя опит и така нещата се движат напред. В крайна сметка не заяждането и меренето на знания и можене ще дадат тласък в разработките ни, а положителната енергия и заряда който се усеща от подкрепата на единомислещите!

vsl:
Приемам забележката. Изказването ми относно постоянните магнити бе меко казано неточно. А относно кпд на двигателя на ИванБг бих искал той да обясни. В крайна сметка аз само гадая какво е имал в предвид.

Поздрави.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия