Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Re: Мнения за естеството на магнетизма

<< < (8/17) > >>

juliang:
Начи... имаш ел.мотор дето има КПД 80%. Демек - 80% от ел. енергия се превръща в движение. Останалите 20 къде отиват? Ами ... в топлина, във вибрации на самия мотор и оттам - отново в топлина, отдадена на основата, която го държи. В движение на въздуха, който се върти от перката закачена на ротора за ад го охлажда... а бе по един или друг начин в топлина.
Каквито и магнити да закачаш към ротора на мотора ти не можеш да върнеш обратно топлината, отдадена в околното пространство като механична енергия. Нито пък можеш да намалиш загряването на мотора като му начучкаш магнити.
За ДВГ - там КПД-то е ниско поради конструктивни ограничения. Ако ДВГ можеше да работи при температури от 500-800 градуса, нямаше да има нужда от охладителна система, която изхвърля огромни количества енергия в атмосферата през радиатора. Тогава можеш да се дигне КПД-то му до приемливи нива.
Идиотската идея е да вържеш един мини ТЕЦ към мотора, който да събере топлинната енергия изкарвана от мотора, да затопли с нея някакъв флуид, който да мине през турбина, която да отдаде тази енергия към колелата. Така няма да "изхвърляш" енергия в околната атмосфера. Но сложността и обемността на такава конструкция я прави неприложима в един автомобил.
Просто си направи една сметка колко киловата се отдават от радиатора само и само ДВГ да не прегрее и ще разбереш защо му е толкоз ниско КПД-то.

Maistora52:
Векторе, ти си от сладурите, знам. Общо взето весели постове пускаш,

--- Цитат на: Vector в Февруари 07, 2014, 08:38:57 pm ---Някъде четох, че мотора който представя Иван, е 50%, и ако в комбинация с ел.магнит дадем още 70% = това са си 120 % мотор  :o
Търпение, майстор!
M/u drugoto, ти на какво си майстор?-явно е, че не е на "движещи се магнити полета" .. Та като не си, можеш ли да накараш истинския майстор да ти разкрие технологията си - ами не можеш /предполагам като майстор, знаеш защо/!

--- Край на цитат ---
затова ще ти отговоря пак така весело:
Първо, аз съм художник, и колегите ми художници ме наричат "майсторе" - тук аз не съм Майстор, тук съм "чирак"... и затова питам! - Да, ама Не! - не получавам адекватни отговори. Цитират ме, посочват детайли от мои разработки и твърдят, че нещо си е "две", или пък някъде другаде нещо и "три, пет", и т.н. Това е всъщност "нещо", което си виси самотно във въздуха, и няма никаква връзка с конкретиката.
Питам В ПРАВ ТЕКСТ ИВАН-БГ: КОИ СА "ДВА"И КЪДЕ ВИЖДАШ ТЕЗИ "ДВА" МАГНИТА В МОИТЕ РАЗРАБОТКИ? - без да ме връзваш Иване на фльонга, че примерно проекциите на подредбата на моите магнити са "две" - защото това е "дрън-дрън"!
...
Векторе, аз съвсем не искам ИванБГ да ми обяснява каква е конструкцията на неговото устройство, и въобще не искам да ми разкрива технологията си. Знам какво е направил ИванБГ, и съм спокоен, че скоро той няма да покаже никому устройство с КПД > от 1.
Иначе друг е въпроса, дали някой от нас няма да покаже такова устройство ПРЕДИ ИВАНБГ!
Разчитам и на теб, Векторе, защото си готин!
Поздрави!
пп - всички останали много добре разнищвате темата и нищо няма да се трие!

Ctah:
     Не се коркай Майсторе ;D!
Това със сладурите е ЯСНО...нека си пишат, драскат, то си е тяхно право ;)

Ясно е, че в турбината на Ванко няма да има СОР>1, но пък ми харесва идеята:
А именно - обявяваш нещо готино, което хората искат да чуят и ги караш да правят като теб ;)

Тук има две разновидности - или ги заблуждаваш, с цел забавяне на развитието им
или наистина имаш нещо, което искаш все-повече сапиенси да овладеят и разберат :)

Второто е супер хуманно и належащо!
Все още вярвам, че хората в този форум НЕ са от първите!

Лек ден!

Иван БГ:
Благодаря Ви Ctah,
за защитата. Надявам се че не ми се сърдите за клавиатурата, мисля че имате чувство за хумор.
В края на краищата ще се види защо съм открил темата и за какво става дума. Юни его къде е, няма много време да загубите пък и никой не задължавам да ми вярва и да работи по предлаганите модели. Не съм аз този  който забавя нещата и забърква кашите. Друг е!
Аз казвам само това, което знам със сигурност!
Това което не искам да кажа, не го казвам!
Това което не знам, го казвам!
Не се правя на Леонардо.
Да сте видели мой пост в някое друга тема освен в магнетизма?
Не!!!
Макар че съм правил вятърни турбини, даже създадох и матрица за отливане на витлата, но това е било между другото. Не е главното.
Майсторе, престани да четеш като дявола евангелието. Аз казах: Ако във "V"модел се разчита на това, че всеки магнит в ротора бяга в своя коридор. В повечето клипове виждаме, че една обиколка (360 гр.) се състой от един магнит. При Майстора е с два, аз ви предлагам с три, но могат да се направят с 5,7,9 магнита, защото колкото по-стръмно е "V"толкова оборотите ще са по-големи. Нищо повече. И съм прав.
Бъдете!
Иван

GTV:
Майсторе-чирак, питаш, питаш........ а не четеш! Иван БГ ясно го е казал и изглежда е намерил някакъв начин за "фазов преход" чрез "Божията искра"!
 Виждам, че използваш вече понятието СОР>1. Твоя двигател работи под понятието КПД<1 според ЗЗЕ, защото нямаш преобразуване на енергия! Прочети внимателно поста на Брадатия колега в частта за преобразуване на енергията!
 При термопомпите имаме преобразуване на енергия с СОР>1, защото се използва фазовия преход а напоследък и супер критичното състояние на хладилните агенти. При магнитните материали нещо подобно е Точката на Кюри.
ПП Изглежда сме писали заедно с колегата Иван БГ.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия