Врановски, в аспекта "брейн сторм" провокирахте заедно с Ми68 следните мои размисли.
Виждам, че търсите първоначално теоретичният отговор... и ако той липсва, значи въпросът трябва да се прецизира.
Направи ми впечатление по-горе това, което Ми68 разглежда:
Здравейте колеги,
Вторичната намотка се състои от две намотки. Първата намотка на вторичната е в трансформаторна връзка, втората е в торсионна. Конструкцията ми се вижда много грамотна.
В тази конструкция действат инерциални сили. В централната намотка ъгловата честота е по-висока от външната (вътрешните планети се въртят по-бързо от външните на слънчевата система), ефект на имплозивно въртене на флуид. При това положение ще има по-голяма самоиндукция.
Стоящата вълна е следствие на резонанса в отворения трептящ кръг. При резонанс в трептящ кръг има дефазиране между ток и напрежение на 90 градуса, реално градусите са по-малко заради загубите. Заземлението не е задължително, то е конструктивно за намаляване на габаритите на кулата.
Такава бобина бързо ще сглобя за експерименти. Частични опити съм правил, този вероятно ще е успешен. Благодаря за подсказката!
Изхождам от подчертаното в цитата.
Въпросът, който задавам аз е: Защо вътрешните планети изглежда, че се въртят по-бързо - при условно независимо взаиморазположение? - разбира се, че това е в пряка връзка с Гравитацията - тя има полеви свойства, имаме увличане съотнесено според "Квадрата на разстоянието", НО - представете си, че равнината (условно) на въртене на това гравитационно поле е в пъти "по-гъсто" -
нещо като твърд диск. Тогава няма да имаме по-бързо въртене на "вътрешните планети", а всички ще се движат заедно - да речем разположени на един радиант - това навежда към размисъл за движението на електроните в палачинковата намотка на Тесла... така, махаме (условно) и самата намотка и си задаваме въпроса - дали електроните в създаденото поле се движат като планетите, или с различна скорост - за да изпълнят варианта на радиантна успоредност.
От цялата тази условна постановка, произлиза и въпроса дали планетите не се движат с приблизително еднакви скорости (в зависимост вече и от масата им), и дали електроните - напротив - не се движат с различни скорости в зависимост от местоположението им по радианта... като последното засега май още е ненаблюдаемо?!
Мисля още, че въпреки множеството различия между движението на гравитационни маси и електромагнитни полета - същите би трябвало да са сходни, тъждествени, дори идентични....
Всичкото това може да води и към въпросите какво е Полето въобще, какво е "тъмната енергия" или "тъмната маса", и дали - според теорията за фракталните кластери - не само формално (НА ВИД)
всичко се преповтаря през три нива на организация на материята, НО И НА НЕЙНИТЕ СВОЙСТВА, т.е. да излезе в един момент, че гравитацията и електромагнетизма са сходни... да не казвам еднакви, защото еднаквости няма.
...
Хиляди въпроси, които нямат отговор все още... но трябва да се задават според различните постановки!