Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 485151 пъти)

Неактивен RUS

• Сериозно Активен
  • Публикации: 336
  • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #510 -: Юли 08, 2015, 11:39:33 pm »
nizo не вярвам на всеки да даваш парите си ей така,още по малко пък на мен.
Парадокса е в това че ти би предпочел да довериш парите си на една безлична банка в която не познаваш абсолютно никого позовавайки се на някакви закони.Даваш си парите на тях ,попълваш един куп документи защото си нямате взаимно капчица доверие и за целта черно на бяло трябва да се опише всеки аспект и детайл на вашата сделка с банката...А загърбваш лесно шанса  да организираш свои приятели и заедно да направите бизнес от който да печелите още повече от колкото от банките.
Сега схващаш ли до каква степен са промити мозъците?
Да,не ми допада да взимам кредити и живея според труда си.Нищо повече не ми е нужно,а богат да ставам - Боже опази,ебаси наказанието..после няма да мога да се опазя от ''приятели'' !
И нека си изясним нещо - не казвай нещо по мой адрес за което даже и намек не съм правил...нито ти искам парите,нито пък даже съм намеквал за това.
Лихвата е идиотизъм който не произвежда абсолютно нищо като принадена реална стойност.Лихвите доведоха света до това положение в което се намират цели нации спрямо които банки кредитори имат претенции за собственост на земи,държавна собственост и др. крупни обекти от национален характер и важност.Това е моето твърдение и основна теза.
Преди 2 години четох статистика че три или четири английски банки имат по голям оборот от БВП на Великобритания.
nizo даваш ли си сметка за какво става въпрос въобще или все още ще си останеш зомбясал човек с промит мозък ?
Нима не ти е ясно че ако банката взима 100 лв от теб за да ти върне 110 и спечели и тя нещо за себе си без да произвежда абсолютно нищо като реален продукт това значи че автоматично трябва някой да остане по-беден или направо излъган?
Нима не ти е ясно че ей така от нищото пари не се получават нито пък идват?Не растат и по дърветата.
И един въпрос лично към теб - ти на свои приятели пари на заем срещу лихва ли им даваш?

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #511 -: Юли 08, 2015, 11:52:33 pm »
Лихвата е идиотизъм който не произвежда абсолютно нищо като принадена реална стойност.Лихвите доведоха света до това положение в което се намират цели нации спрямо които банки кредитори имат претенции за собственост на земи,държавна собственост и др. крупни обекти от национален характер и важност.Това е моето твърдение и основна теза.

С това твърдение съм абсолютно съгласен!
Лихвите поддържат самите банки и се явяват "пари от въздуха" без материални блага в покритието си! Ако не беше така-нямаше да има инфлация!
При подобни трупания на лихви, расте паричната (фиктивна)маса .Оттам и нуждата от печат на нови купюри, и постоянната инфлация.

Банките не са виновниците, но са ИНСТРУМЕНТ, чрез който се държи света в подчинение.
Абсолютно паразитна структура за хората!

Неактивен plcsoft

• Стабилен
  • Публикации: 536
« Отговор #512 -: Юли 09, 2015, 08:27:59 am »
Банките нямат нищо общо с реалната икономика,реалното производство и БВП.Няма банка по света която да е произвела и една клечка за зъби.
В този смисъл банката е тумор за реалната икономика защото не произвежда абсолютно нищо но изкуствено задържа голям масив от пари.Накрая се оказва че българските левове са в банките,а държавата и съответно народа нямат пари в наличност.И следва новия заем с който се загробваме с още лихви към външни банки.А всъщност въпросните външни банки имат клонове у нас и изкупуват еврото (от външния заем) от пазара и в резултат се появяват левовете отново в обръщение.Но всичко това е с лихви разбира се.Друг парадокс е че БНБ ( Българска народна банка) предлага левов ресурс с лихви под или около 1 % за търговските банки.Този левов ресурс при такива лихви обаче е достъпен единствено и само за тях (търговските банки) и за никой друг.Ако аз отида в БНБ и поискам заем с лихва на БНБ за деня ще ме натирят като мръсно псе на улицата.И се пита в задачата - абе аджеба какво и е народното тогава на тази банка а?
Както споменах по рано за сравнение мюсюлманските банки са нещо коренно различно.Просто нашите и мюсюлманските банки са антиподи меко казано.

Именно, именно! Просто някой хора не разбират или не им е изгодно да разберат че, банките са дело еврейско и като всяко еврейско нещо целта е да та краде. И колкото повече та краде толкова повече лъжи измисля защо го прави! От досегашният ми житейски опит,за мен, истината е следната - Вярвам само на това което имам във собственият си джоб.Не на банкови сметки, депозити и други измислици. Демек имам мой Лични пари, добре, значи ще Градя ,ще Строя и ще Развивам но, да виждам Реални резултати в моя полза. Нямам ли, мой лични пари всичко да върви по-дяволите. Ще живея колкото да оцелявам и толкова, като циганите(в това отношение много добре правят, че живеят ден за ден и са по-щастливи). Не искам повече да ме заробват някакви си измислени банки. Край стига толкова. 25 години ми стигат.Живота е прекалено кратък.Пък и вече няма време, за кога!!!Ако ме разбирате, де! Лек ден от мен!

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 024
« Отговор #513 -: Юли 09, 2015, 08:55:14 am »
... Банката получава 100лв. от депозант, като му обещава 105лв. Дава кредит за 100лв. с обещание за 107лв. Човека си взема 100лв., но по логиката на клипа банката дава нов кредит за 90лв?! От къде ще се вземат още 90лв?
Точно за това писах по-горе, че банките могат да печатат пари. Да правят пари от нищото.
Правиш грешката да разглеждаш само 1 банка. В клипа се говори за банковата система като цяло.
Ти като вземеш 1000 лева назаем какво ги правиш? Да не ги държиш под дюшека? В случаи със заеми от по 100 000 - 500 000 лева кредитополучателя дори не вижда парите - те директно отиват от една банкова сметка в друга. От една банка в друга. И там отново са "депозит" и 90% от тях отново се дават назаем, пак по банков път, отиват в 3-та банка където отново са депозит и 90% от тях се дават назаем... И се оказва че ако централната банка е разрешила една банка да даде 1 млн. назаем (щото в общия случай срещу тия пари не стоят реални банкноти, разкарвани с камиони, а само разрешение на Централната банка да се отпусне заем), то при превъртането има през 10 различни банки и сметки накрая са отпуснати 10 млн. лева заеми. И срещу тия 10 млн. стоят голи обещания че някой някога ще ги върне тия пари.
Следи парите, не банката.
« Последна редакция: Юли 09, 2015, 11:52:03 am от dymelsoft »

Неактивен Vector

• Стабилен
  • Публикации: 559
« Отговор #514 -: Юли 09, 2015, 09:16:58 am »
http://bankstop.eu/
Тук има материал по темата

Неактивен dymelsoft

• Administrator
  • Стабилен
  • Публикации: 629
  • специалист, не носи на пиене
« Отговор #515 -: Юли 09, 2015, 12:12:43 pm »
juliang, това което описваш, аз мога да го потвърдя от личен опит :).
Моята фирма като дългогодишен клиент на UniCredit Bulbank , и отговарящ на още много други условия, бе една от малкото фирми одобрени за така наречения "Италиански Кредит" с уникалната за България лихва от 6%. (говорим за бизнес кредит, за закупуване на оборудване и задължително лично участие 30% от стойността на същото).
Когато разпитах мои познати служители в банката защо му казват "Италиански Кредит" ми обясниха, че капитала по този кредит се осигурява от UniCredit Италия която е собственик на UniCredit Bulbank. А пък този капитал е предоставен на UniCredit Италия от ЕЦБ с цел същата да раздава безлихвени кредити на италианските предприемачи. Интересното е тук, как италианската банка решава да пренасочи част от този ресурс към българския си филиал и да прибере скромните 6% лихва. Готино нали. :) Обърни внимание по-горе на факта, че ЕЦБ предоставя на Италия средства за безлихвени кредити с цел стимулиране на италианската икономика, а България понеже е свръх богата държава да духа супата, че и кинти в италианските джобове да вкарва. Всеки да си прави изводите.

Неактивен Ksurnev

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 541
  • Ужасно саркастичен
« Отговор #516 -: Юли 09, 2015, 01:22:01 pm »
http://www.budnaera.com/2013-04/2013-11-10_01.html
Е те това ми дойде в повечеееее....

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #517 -: Юли 09, 2015, 05:06:37 pm »
plcsoft, нещата са по-сериозни и по-тревожни, отколкото смяташ!
juliang, го обясни много добре, аз ще го синтезирам в едно изречение:

Дори и да не се занимаваш с никакви банки, дори и да разчиташ само на "парите в собствения си джоб", тия твои пари се обезценяват малко по малко, именно в следствие на изброените банкови схеми - кредити, лихви и преплетени трансфери, че пак ударът е "в твоя (нашия) джоб"...щеш-не щеш:)

Лошото е, че докато има пари - така ще е!

И...Низо, много погрешно схващане имаш, наистина, направо понякога си като "девица, попаднала в казарма"...
БАНКИТЕ УСПЯХА!!
Успяха, бе! Който не ми вярва - да помисли малко...
Юлиан го каза правилно- ПАРИТЕ НЕ ИЗЛИЗАТ от банките!!!
Правите сделка, купувате, кредит, депозит...каквато и да е операция - ПАРИТЕ СИ ОСТАВАТ в банките!
Само, че тия парички са само едни цифрички, строени в числа - тези числа се променят, за да ви покажат, че дължите нещо на някого...и че сте зависими от тях!
И ако някой се опита да ме обори - Дааа, ама има пари (банкноти) в обръщение?
Да ви кажа...тия "банкноти" са толкова малка част от огромният фискален масив, който се "върти в оборот", че 1 промил е гигантско измерение за тях.
За сведение -обемът на сделките на стоковите и фондовите борси в Ню Йорк, Токио и Лондон за един ден само, е на стойности многократно превишаващи обема на  ВСИЧКИ ПАРИ, които нашата цивилизация някога е "произвеждала"!

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 005
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #518 -: Юли 09, 2015, 08:15:55 pm »
Ето как работи Централната банка: https://www.youtube.com/watch?v=tuou9CUb-VM

Ето как САЩ поддържат господството на долара, въпреки, че го печатат "от въздуха": https://www.youtube.com/watch?v=KUy8OufeD0s

Има ли друг вид финансова система? Как работи тя? Защо отравят Сталин? Той всъщност бил ли е в действителност злодея, който описват неолибералите или всичко за него се оказва една голяма и скалъпена лъжа, една пропаганда?

https://www.youtube.com/watch?v=wWsk_nv5rak

Всичко това има корелативна връзка по въпроса с банките.

Държави в които банките СА ДЪРЖАВНИ нямат тези проблеми. Пример Китай, Малайзия и др. Впрочем Китай е пример за просперитет в икономиката и политиката. Те компилираха доброто от стария строй и новия.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #519 -: Юли 09, 2015, 10:27:40 pm »
...Впрочем Китай е пример за просперитет в икономиката и политиката. Те компилираха доброто от стария строй и новия.
Китай има и смъртно наказание, което се налага доста често, дори и спрямо влиятелни хора. Това мисля че е един добър стимул за спазване на правилата на играта и за превенция на корупцията...

Неактивен plcsoft

• Стабилен
  • Публикации: 536
« Отговор #520 -: Юли 10, 2015, 10:34:36 am »
plcsoft, нещата са по-сериозни и по-тревожни, отколкото смяташ!
juliang, го обясни много добре, аз ще го синтезирам в едно изречение:

Дори и да не се занимаваш с никакви банки, дори и да разчиташ само на "парите в собствения си джоб", тия твои пари се обезценяват малко по малко, именно в следствие на изброените банкови схеми - кредити, лихви и преплетени трансфери, че пак ударът е "в твоя (нашия) джоб"...щеш-не щеш:)

Лошото е, че докато има пари - така ще е!

atos. Много добре знам и осъзнавам че, нещата са по-сложни. Нарочно ги опростявам за да бъде изказа ми достъпен за повече хора. Но, смисъла да напиша това във форума е малко по-друг. Нали все пак трябва да търсим, някакъв изход от тази злокобна орис. Цялата тази игра ни се стоварва на главите именно защото не търсим изход и не действаме съзнателно в тази посока. Голямото предимство на банковата мафия е че, разполага със огромен потенциал за вменяване на шаблони и огромен ресурс за манипулиране на спящите в гнездата си хора. Ако човек не се събуди и не отърси от себе си част от маркучите с който го цедят, ще продължат да го доят още по-настървено и безмилостно. Както и го правят.  Макар, че по-принцип избягвам да пиша и да си занимавам съзнанието с тези неща. Но, като гледам до каква степен са приспани хората и как я карат по-течението. Нищо добро не ни чака.Та  затова!
« Последна редакция: Юли 10, 2015, 11:29:36 am от dymelsoft »

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 005
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #521 -: Юли 10, 2015, 03:34:44 pm »
За повечето няма съмнение, че банките са оня лост в ръцете на шепа хора, с който се управляват икономиките и и политиката на всички държави по света. Откъде обаче са се пръкнали те? Кой ги е създал? На кого му е хрумнало, че чрез лихвата може не само да ограбва хората, но и да ги управлява, да управлява живота им.

Тук има малко информация как са се появили банките, но тя не е съвсем пълна и точна: http://razmisli.info/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8/

Всъщност съвременното банково дело дава началото си от Ордена на рицарите тамплиери.
Ордена е бил създаден от френската династията на меровингите с окултна цел. Целта била търсенето и намирането на Свещения Граал. Той бил намерен от тамплиерите. Противно на вярванията, че граалът бил някакво митично свръх съкровище, в действителност представлявал кивот с папироси, но с мнооооого важна информация от светата триада - минало, настояще и бъдеще. Именно заради тази информация, която попаднала у тамплиерите били покровителствани от католическата църква, защото са можели да им разрушат с нея натрапената у хората религия за страх и подчинение, изградена с мооого лъжи.

Информация за банковото дело намерили именно оттам, информация от бъдещето. Какво ще се случи, как ще стане и т.н. Те направили църквите в които се помещавали и живеели в банки, в които онези, които имали пари в излишък, съхранявали при тамплиерите, защото често били ограбвани или се налагало да ги заравят. Тамплиерите били средновековните мутри. С парите на хората те започнали да дават заеми срещу лихва. За много кратко време станали толкова богати, че се конкурирали с цели държави. Когато станали голяма заплаха, един френски крал ги унищожил и прогонил от Европа. Остатъците им се укрили на о. Британия.

По късно знаем, че с всемирния събор на баварските илюминати през 1776 г., се учредила управляващата каста, неразделна част от които били и Орденът на тамплиерите - банкерите. Католическата църка също е част от тази организация. Лидерът й е бил Адам Вайсхаупт - изуит /от гестапото на католическата църква/.

Та по този път до ден днешен /макар и за някой невероятно/ се е утвърдила банковата система, като най-важният лост за управление живота на хората - раята, гоите и т.н.

Неактивен nizo

• Стабилен
  • Публикации: 751
  • Thoughts become things!
« Отговор #522 -: Юли 10, 2015, 06:40:30 pm »
atos, много е наивно това "БАНКИТЕ УСПЯХА".

Нарисувай си я схемата, ако не можеш да я схванеш.
1. Аз продавам на банката мои 100лв. за 105лв.
2. Банката получава 100лв. и ги продава за 107лв. на човек, които иска и купува жилище
3. Човека които е продал жилището отива и продава на банката 100те си лева за 105лв.,(по твоите разбирания и май не само) същите 100лв. (уааау!)
4. Тук влизаме ние с теб и заварваме положението

Какво имаме? Колко пари "произведе" банката? Обяснете ми го!

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #523 -: Юли 10, 2015, 07:12:45 pm »
Низо: Банката ще има активи от 200 лева - 100-те дет са върнати и обещание за връщане на още 100 лева. И тези 200 лева по счетоводство няма да се различават от напечатани банкноти - банката ще може да оперира с тия пари все едно ги има.
Ти можеш да отидеш да си изтеглиш 100-те лева. Обаче ако ония дето си е продал жилището поиска и той да си изтегли 100-те лева ... няма да може. Защото банката има обещание, че някога ще си ги получи, но не и банкнота която да му даде.
Но това не й пречи да даде вторите измислени 100 лева назаем - тоя път не срещу банкнота, а с директен превод от една към друга сметка - на друг купувач, който да си купи още едно жилище.
В тоя момент банката ще има 2 обещания за връщане на 200 лева и празен трезор. Но ще може да даде тия 200 лева на още 2 човека, защото тия обещания за нея са активи. И така до безкрай...

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #524 -: Юли 10, 2015, 07:14:53 pm »
1. Много си зле.
2. Не продаваш, подаряваш за година,  с надеждата да ти ги върнат+ 5 лева утеха.
3. Ако ги продаваше, щеше на момента да ги вземеш.
4.От момента в който си ги подарил, те повече не излизат оттам.
5.След сделката, един човек вече има да им дава доста повече от 100 лева - в никакъв случай не са 107, поне 120 са.Те имат да дават на двама ви по 5 лева.
6. От банката не излизат пари, но постоянно влизат от този със заема.
7. Твоите 100 лв. могат за една година да задължат още 10 души като длъжници, без да излизат от тая банка. Срещу което банката се задължава с по 5 лева на трансфер.