Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 485027 пъти)

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 270
  • Астронавигатор
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #345 -: Февруари 11, 2015, 01:39:55 am »
Как да видим, бре, попе???
За да видиш подобно нещо, някой трябва да ти го ПОКАЖЕ, ако ме разбираш:)
За показване на някои работи гледайте руския канал 1  8)

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 005
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #346 -: Февруари 11, 2015, 10:17:10 am »
Срещата на четворката - Путин, Оланд, Меркел и Порошенко е днес. Тя вероятно още не се е състояла в този ранен час. Така че да не прибързваме с изводите, макар и да звучат така, както всички искаме да чуем.

Дано, дано, дано стане така, че да се прекрати братоубийството, защото иначе то ще прехвърли границите на Украйна със сигурност!

Поначало тази война беше скалъпена от световния колонизатор с цел да контролира газовата тръба за Западна Европа и да разположи на границите с Русия оръжия, които са с малак обсег, с трудно противодействие и много по-евтини от балистичните ракети. Разстоянието до Москва от границите на Донецк е 400-500 км. Това руснаците няма да го позволят.

С "Турски поток" руснаците обезсмислиха на 50% колонизаторския замисъл за контрол на енергията - газа и въглищата от Украйна. Турция спечели. Когато двама се карат третия печели. България и Европа загубиха много. България сега не само няма да печели от транзит на газ 200 мил. $/год., ами ще купува газта от турския хъб с 30-35% по-скъпо, ако тръбата минаваше през България /нека сега изчисляват какво ще стане с конкурентоспособността на българските стоки/. Ще ми е интересно да видя що е туй нещо - диверсификация и как тя ще се случи и на каква цена?

Европа също ще плаща на Турция принадена стойност. От друга страна, намеренията на САЩ са да внасят шистов газ през пристанище от Гърция и от там по тръба до Западна Европа. Изграждането на "Турски поток" в близост до тръбата на шистовия газ, ще изправя купувача пред дилемата, дали да купи по-скъпия шистов газ или по-евтиния природен от едно и също място - разстояние. Всеки може да прецени, като отиде в мола или хипермаркета и види еднакви стоки на различни цени, коя ще избере? С този ход се обезсмисли и другата цел на хегемона. Ето това се нарича геополитика и защита на интереси. Демокрации-мемокрации и прочие популизми и глупости остават за драченето на простолюдието, чийто съзнание се шлифова ката ден и час от централните медии.

Какво загуби още България от смяната на газовия поток?
Освен, че в НАТО българската войска се управлява от турско командване - в Афганистан, освен че благодарение на НАТО вече нямаме армия, сега благодарение промяната на газовия поток, Турция си гарантира енергийна сигурност - бонлюк газ, евтин газ и търговия с газ. Те се превръщат в монополисти на Балканите и в Европа. Всички ще им викат аферим-машалла, ашколсун-бравос, равнис-мирно. Как ще се развият събитията и отношенията между анорексичната България и мощната в бъдеще Турция, всеки сам да преценя. Аз не съм привърженик много на пророци и гадатели, но казаното от Слава Севрюкова по този въпрос /има го в Интернет/ все повече и повече ми се струва реалистично и точно пророчество!

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #347 -: Февруари 11, 2015, 10:51:46 am »
EDM electronics
От къде това търпение да напишеш толкова много по тази до голяма степен безсмислена "за форума ни" тема. Не ме кефи темата, та да раздувам по нея, ама забелязвам, че и ти като доста други разсъждаваш по въпроса под натиска на някой "медийни внушения" по правилното е "нагли лъжи". Значи  по отношение на газа през Турция България е напълно независима, сиреч от нея нищо не зависи. На мен лично даже ми е чудно защо става толкова късно. После, никой не споменава ама газта за Турция реално е предназначена за  западноевропейската тежка индустрия изнесена на 90% в Турция. И накрая нали се сещаш, че част от тази газ ще отиде естествено и до Европа. Би ли погледнал на картата от къде е най- удобният транзитен път. Със кораби до Италия ли? 
« Последна редакция: Февруари 11, 2015, 12:32:12 pm от atos »

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 005
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #348 -: Февруари 11, 2015, 11:17:09 am »
Радико, добре ще е да не пишеш в теми, които не само не те кефят, ами и не си компетентен. България ще е зависима от газа от Турция, затова, защото през 2019 г. ще спре да тече газ по украинската тръба. А пък България взема газ от тази тръба. Т.е. след тази дата кайнака ще пресъхне. Тогава интересно от къде ще се вземе газ, отговори ти?

А пък за моето търпение кахър-сурат да не береш. Гледай си там твоето търпение...

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #349 -: Февруари 11, 2015, 12:35:34 pm »
Моето скромно мнение е, че ако от Европа не искат руски енергиен диктат, едва ли ще са склонни и на турски такъв!
И имаше идеи за преговори за единни преговори на европейско ниво по въпроса за газа и то с оглед на това да не се налага всяка страна да си преговаря отделна цена. И едва ли биха им позволили на турците да продават на цяла Европа с 30% надценка, а няма да е изобщо логично само на нас да продават с толкова, а на другите по-евтино.
А турците и 5% да си сложат пак ще са на сметка и дали няма да излезе даже по-евтино, отколкото ние сега го плащаме (колко е това сега и има ли по-висока цена от нашата да се плаща "братски" - може да се провери в Интернет)!
Така, че може да се окаже (в дългосрочен план) че газ за България пак ще има (дори и от там), и при това без цената да е натоварена от милиардни комисионни за "правилните фирми" - които да плаща държавата, тоест пропуснати ползи за народа в цяло.
Моя съвет е да се разсъждава чисто практически, икономически и с малко сметки, изключвайки всякаква геополитика и международния "Интернационал". Тогава нещата може да не са трагични.
И една песничка за разбиращите руски, която немалко говори по съдържание...  8)
https://www.youtube.com/watch?v=TlOgsgs7EAs  ;D
« Последна редакция: Февруари 11, 2015, 12:38:21 pm от atos »

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #350 -: Февруари 11, 2015, 09:03:31 pm »

ууппс, майтап бе уили

http://tinyurl.com/mqxrqtk

Неактивен Петър

• Подготвен
  • **
  • Публикации: 170
« Отговор #351 -: Април 06, 2015, 08:51:24 am »
http://www.blitz.bg/news/article/329302

Добро утро на всички!

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #352 -: Април 24, 2015, 07:40:02 am »
Някой другарчета май забравиха, за съществуването на тази тема и се развихриха в темата за студеният ядрен синтез. И така мили другарчета пишете тук където е мястото на тези неща. Предлагам Атос да премести тук неуместните за онази тема постове вместо да ги трие за да не се сърди Мито и други като него. Другото ми много сериозно предложение е да бъдат дадени модераторски права на Мито за тази тема. Сигурен съм че той сам ще ги изтрие малко по късно, защото "Битието определя съзнанието" Да изтрие и този пост, няма да се разсърдя защото след 2-3 дни ще бъде вече излишно да се пази. 

vitan

• Гост
« Отговор #353 -: Май 03, 2015, 08:10:02 pm »
Един от най-добрите политически анализатори >> след линка цъкате и слушате.
http://bnr.bg/post/100552396/kalina-androlova-tapotata-kato-chudovishten-problem
Ако не ви се отделя толкова време за слушане, цитат малко от текста:

Калина Андролова: Тъпотата като чудовищен проблем

"Като се вглеждам по-внимателно в някои министри от правителството и то министри, които ръководят ключови министерства – като например на икономиката и на отбраната, изведнъж ме обхваща истински ужас за смисъла на нашата държава. Мисля, че много, ама наистина много сериозно трябва да се замислим на какви хора доверяваме нашите лични съдби, както и съдбата на България. Ако изобщо все още можем да мислим политически. Абсурдите и плашещата неграмотност, които демонстрират властовите елити у нас, кореспондират и продуцират масовата неспособност на населението да осмисля важни обществени проблеми. Осакатяването на нацията започва все повече да се усеща. Телевизионният и цифров свят, интернет, социалните мрежи, деградиралото образование, глобалното клише и мощните пропагандни машини на „демократичния” свят, който бавно се превръща в истински тоталитарен свят, камуфлиран като свободен, но всъщност дълбоко прогнил, се оказва, че увреждат способността на хората да разсъждават върху сложни взаимовръзки. Този процес не е характерен само за България, това е световен проблем на отъпената рефлексия. Дигиталният свят потиска задълбоченото познание и лансира бързи решения и готови идеи, които са групово одобрявани щампи. Способността на човека да мисли и анализира, способността му за логични, а от там и за верни съждения, способността му за критично мислене и проницателност, всичко това е подложено на биологична регресия, поради непрестанното бомбардиране с генерирани послания, в които се посочва как да се мисли, кой какъв етикет заслужава, кой води света към война, и кой го демократизира, кой точно е врага, и кой е върховния губернатор на планетата, и т.н. "

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #354 -: Май 03, 2015, 08:50:07 pm »
Не бих могъл да го кажа по-добре...и е абсолютно вярно, за съжаление!
Лошото е, че...на никой не му пука, на мен, на теб, на трети, пети...имаме ли битовия си комфорт!
А и да му пука - все тая...което е още по-кофти...

vitan

• Гост
« Отговор #355 -: Май 03, 2015, 09:05:03 pm »
Ще им запука, въпрос на време.
Социалните паразити се множат (нищо лично, просто терминът е този), а ресурсите на планетата се изчерпват.
След 4-5 години няма да има излишен индий, след 30 - излишно сребро и т.н....
« Последна редакция: Май 03, 2015, 10:18:31 pm от atos »

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 283
  • Гениалното, винаги е просто
« Отговор #356 -: Май 03, 2015, 10:18:12 pm »
кой точно е врага, и кой е върховния губернатор на планетата,... "

А сега де. Я да видим, кой какво мисли, извън груповите щампи.

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #357 -: Май 03, 2015, 10:20:20 pm »
Ще им запука, въпрос на време.
Социалните паразити се множат (нищо лично, просто терминът е този), а ресурсите на планетата се изчерпват.
След 4-5 години няма да има излишен индий, след 30 - излишно сребро и т.н....
Може това да им е планът, кой знае?
Тези, които са кукловодите в световен мащаб не може да не го знаят или да не си дават сметка!
Въпросът е - каква им е крайната цел?

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 283
  • Гениалното, винаги е просто
« Отговор #358 -: Май 03, 2015, 10:31:36 pm »
Крайната цел на кукловодите е недостижима, защото е контрол над душите. Кукловодите при това, не са хора. Нима мислите, че хора управляват света? Казано в прав текст, кукловодите са извънземни и винаги са били такива, от много хиляди години.

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #359 -: Май 03, 2015, 10:48:10 pm »
Крайната цел на кукловодите е недостижима, защото е контрол над душите. Кукловодите при това, не са хора. Нима мислите, че хора управляват света? Казано в прав текст, кукловодите са извънземни и винаги са били такива, от много хиляди години.

Хм, ако не бяха коригиращите действия на Светлата Ложа, не ми се мисли къде щяхме да бъдем. Земята и човечеството не са сами!