Срещата на четворката - Путин, Оланд, Меркел и Порошенко е днес. Тя вероятно още не се е състояла в този ранен час. Така че да не прибързваме с изводите, макар и да звучат така, както всички искаме да чуем.
Дано, дано, дано стане така, че да се прекрати братоубийството, защото иначе то ще прехвърли границите на Украйна със сигурност!
Поначало тази война беше скалъпена от световния колонизатор с цел да контролира газовата тръба за Западна Европа и да разположи на границите с Русия оръжия, които са с малак обсег, с трудно противодействие и много по-евтини от балистичните ракети. Разстоянието до Москва от границите на Донецк е 400-500 км. Това руснаците няма да го позволят.
С "Турски поток" руснаците обезсмислиха на 50% колонизаторския замисъл за контрол на енергията - газа и въглищата от Украйна. Турция спечели. Когато двама се карат третия печели. България и Европа загубиха много. България сега не само няма да печели от транзит на газ 200 мил. $/год., ами ще купува газта от турския хъб с 30-35% по-скъпо, ако тръбата минаваше през България /нека сега изчисляват какво ще стане с конкурентоспособността на българските стоки/. Ще ми е интересно да видя що е туй нещо - диверсификация и как тя ще се случи и на каква цена?
Европа също ще плаща на Турция принадена стойност. От друга страна, намеренията на САЩ са да внасят шистов газ през пристанище от Гърция и от там по тръба до Западна Европа. Изграждането на "Турски поток" в близост до тръбата на шистовия газ, ще изправя купувача пред дилемата, дали да купи по-скъпия шистов газ или по-евтиния природен от едно и също място - разстояние. Всеки може да прецени, като отиде в мола или хипермаркета и види еднакви стоки на различни цени, коя ще избере? С този ход се обезсмисли и другата цел на хегемона. Ето това се нарича геополитика и защита на интереси. Демокрации-мемокрации и прочие популизми и глупости остават за драченето на простолюдието, чийто съзнание се шлифова ката ден и час от централните медии.
Какво загуби още България от смяната на газовия поток?
Освен, че в НАТО българската войска се управлява от турско командване - в Афганистан, освен че благодарение на НАТО вече нямаме армия, сега благодарение промяната на газовия поток, Турция си гарантира енергийна сигурност - бонлюк газ, евтин газ и търговия с газ. Те се превръщат в монополисти на Балканите и в Европа. Всички ще им викат аферим-машалла, ашколсун-бравос, равнис-мирно. Как ще се развият събитията и отношенията между анорексичната България и мощната в бъдеще Турция, всеки сам да преценя. Аз не съм привърженик много на пророци и гадатели, но казаното от Слава Севрюкова по този въпрос /има го в Интернет/ все повече и повече ми се струва реалистично и точно пророчество!