Всички са прави и имат основание съображенията им, макар и противоположни, но това е така, защото истината е някъде по средата. Да, интелектуалното ниво спадна пропорционално на социалното, но пък ония у които то не е спаднало е засмукало оня спад на интелекта на мнозинството. Такива са поне моите наблюдения. Познавам доста интелигентни и надарени, амбицирани деца, които по мое време не е имало. Притежават изключителен интелект и знания. Задават си въпроси, които аз съм си задавал на 30-35 г. възраст, т.е. техния интелект или основа за такъв е над тази възраст. Има природен закон за акселерацията, а доказателство за него е историята - интелекта на човека се повишава с всяко поколение. Вярно, само около 2% от населението на Земята са хората, които "бутат" останалите, които пък само копират - интелектуално, но така е създадена да функционира Земята. Голямата част са примати, които трябва да се опитомят от хора с по-висше съзнание, дух и интелект.
Разбира се в безкрайната вселена предполагам има от всичко, що може да изфантазира човешкият мозък, т.е. не мозъкът си измисля, а чете от паметта си онова, което е записано там, т.е. то това нещо там някъде съществува. Или като говорим за това, дали има нещо по-добро от Земята, всеки може сам да си отговори, по същият начин, дали има и по-зле. Аз, за себе си съм дал логичен отговор, какво представлява живота на Земята, разбира се чрез косвени доказателства - това е предградие на ада, но не е същинският ад. При всички случаи ще има планети при които има комунизъм и т.н. рай, и хората и животните не се самоизяждат в кръговрат, за да поддържат екосистемата и живота си по този начин и по земните физични закони, ами примерно всичко живо се храни, като слънцеядите и не е необходимо да се самоунищожаваме, защото сме намерили друг физичен закон и начин да съществуваме - за да станем като боговете, да бъде всеки съзидателен, а не да руши, за да живее.
При всички случаи живота прави така, че на Земята да стане по-добре. Ако се върнем назад в историята, ще трябва не само да се бием всеки ден за да докоснем жена, ами както си спим може някой да ни изкорми и да ни вземе жената и кирпичената или сламена къща. Това вече го няма - слава Богу! Първите хора - създадени да бъдат роби на боговете, едва ли са пророкували днешното развитие на човека, че ще лети с ракети, самолети и летящи чинии. Та и днес е трудно да се предскаже със сигурност, как би изглеждал света след примерно 1000-2000 г. и какви биха били обществените отношения тогава, ще цари ли още омраза или ще има някаква желана промяна в това отношение.
А онези, които не си научат урока и не си изтърпят житейското изпитание в този живот, или "повтарят класа", или се връщат в по-заден клас, с още по-жестоки за духа изпитания, и тогава ако не стават за нищо, дори и за чеп на каца
- отиват за претопяване, като брак, и после се превръщат в заготовка, която започва шлифоване отначало - ако не се е разбрало, става въпрос за духа и съзнанието, а не за тялото и т.н.
Баста философии, че стана дълго...