Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 485256 пъти)

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 283
  • Гениалното, винаги е просто
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #795 -: Юли 21, 2016, 05:06:13 pm »
Ех Атос, като каже някой "Истинския мъж" или "Истинската жена", ми иде да си прережа вените. Вервай ми, никой от нас и представа си няма, какво е мъж, дето не му функционира изобщо женското начало, ама си мисля, че ще е нещо, дето хич няма да го харесаме. Страшно ще е  :o Некъв изрод....
 Тези истински неща, са за една отдавна отминала епоха. Човекът върви към баланс и това му е крайната цел на инкарнациите, затова онези "истински" неща, не са нещо за гордост и хвалба.

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #796 -: Юли 21, 2016, 05:13:28 pm »
Много добре знаеш какъв смисъл влагам в израза, нали?Всички знаем!
Не е нужно чак такова буквализиране на понятията, мисля...
И ако "балансът" за теб означава опедерасттване, не, мерси...предпочитам да си остана "дебалансиран" ;D

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 283
  • Гениалното, винаги е просто
« Отговор #797 -: Юли 21, 2016, 09:16:14 pm »
Цъ, не е това. Опедерастването е дисбаланс. Йогите, дали са педали, а. ;)

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #798 -: Юли 21, 2016, 10:13:45 pm »
Цъ, не е това. Опедерастването е дисбаланс. Йогите, дали са педали, а. ;)
По-скоро са "А"сексуални...но не трябва да се бърка овладяването на сексуалната енергия и насочването и в други направления (в което имам известен личен опит и практика) с изкуствения опит да се провокира подобна концепция в общество (изцяло неразбиращо подобна идея) и то на първично - причинно следствено ниво!
В резултат - психическо израждане и...(сам го каза) - перверзия!
То е все едно да започна да обучавам стадо шимпанзета на "четмо и писмо", че и да очаквам някое от тях в края на курса да напише стихотворение?

Общото ми усещане е, като че някой се гаври с цялостната ни (разбирай в мащаб - цивилизация) нравствено ценностна система...пък ти както искаш го разбирай...

Не обсъждам възможни причини и мотиви.

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 026
« Отговор #799 -: Юли 21, 2016, 11:22:10 pm »
Пичове, педерастията я е имало от хилядолетия. И то в ужасяващи размери.
Още римските войски са имали огромен проблем с еднополовите връзки между бойците. Говори се, че липсата на воля това да се пресече е била едно от основните причини за упадъка на Римската империя. А липсата на воля се е дължала на това, че и командния състав е бил яко "от другата страна на дъгата".
Странното е, че при жените за такова отклонение не съм срещал исторически споменавания. Вероятно това се дължи на факта, че от жените тогава нищо не е зависело - все едно козела или петела да налита на мъжко ... голяма работа.
За църквата... всичките там манастири, отчета, попове... не ща и да отварям дума. И досега там нещата са на ръба на удържането на положението "в тайна", а си представете какво е било преди 200-500 години.

Та думата ми беше, че едва наскоро това да си "обратен" е станало нещо ... "лошо". Преди векове това е било едва ли не в рамките на нормалното - просто въпрос на вкус, дори и да се е приемал за малко по-особен. Но е имало доста по-особени вкусове :)

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #800 -: Юли 22, 2016, 02:40:20 am »
Юлиане, пак не си разбрал...
Не говорим за педерастията като явление, а за концепциите и, които се налагат все по явно, нагло, масово и предумишлено!

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #801 -: Юли 22, 2016, 09:46:58 am »
atos Струва ми се, че заради спора ми вменяваш думи или смисъл на думи които изобщо не съм казал или имал в предвид. Напълно съм съгласен с:
Цитат
концепциите и, които се налагат все по явно, нагло, масово и предумишлено!
Не съм съгласен обаче със извода за пълния успех на това начинание. Нещо повече усиленото дискутиране на проблема е със цел да се използва конформизма заложен в повечето хора "стадното чувство" Ти и още хора като повтаряте постоянно "ами те всички се изпедерасиха" и хората от стадото си казват:
Ами където всички там и аз.  Обаче ако се замисли човек това не е чак толкова лошо в глобален мащаб. За отделният индивид е лошо защото го прецакват, но глобално по този начин ще се отделят "метилявите овце" от стадото, по точно ще се отделят в отделно стадо което няма да даде поколение. Популацията ще намалее но качеството ще се повиши ще останат повече такива като мен  ;)
 А относно робството, казаното по горе за конформизма важи във пълна сила и за него.
Уловката е, че това са управленски обществени взаимоотношения 
Ако заменим този израз със "четириклолесни пътни превозни средства" а думата робство с думата каруца то излиза, че аз казвам:
Има различни ППС каруци, трактори, камиони, лимузини. А ти:
Не е вярно всичко е каруци под прикрита форма, ако погледнеш в дълбочина ще видиш че всичко е каруци.
 Не е вярно, да погледнеш в дълбочина означава да видиш детайлите. Ако погледнеш в сумрак и много отдалеко наистина ще видиш силуети с колелета които много си приличат, но този поглед няма да е в дълбочина а много повърхностен. Резултат на точно такъв поглед е и твоето изказване, че всичко е робство.       

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #802 -: Юли 22, 2016, 11:53:09 am »
Къде видя "извода за пълния успех на това начинание"?

Кой сега вменява погрешни твърдения?

Как реши, че "метилявите овце" ще се отделят в отделно стадо доброволно, едва ли не? Проблемът е, че те искат да заразят и останалите.
Карай каруцата или поршето си, кой ти поречи - това какво караш не отменя робството...
Да, всичко е робство - цивилизацията е поробена, а инструментът, чрез който се осъществява властта се нарича ПАРИ!

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #803 -: Юли 23, 2016, 12:24:54 am »

Цитат
Да, всичко е робство - цивилизацията е поробена, а инструментът, чрез който се осъществява властта се нарича ПАРИ!
Да бе да все едно да почна да ти говоря че всичко на стоковата борса е ограбване и всички са губещи. Дали лев за долар, дали лев и петдесе дали два все си на загуба продавай и бъди благодарен, че не си загубил повече.
Толкова елементарно разсъждаваш, че чак ми убиваш желанието да пиша.
Роб е човек който няма право на собственост няма право на съдебна защита човек който ако убиеш единственото което те очаква е да те накарат да заплатиш пазарната стойност на този човек. И от писаното по горе излиза, че ри си съгласен да ти бъде наложено такова статукво, или може би очакваш да попаднеш в другата част на обществото, да продължиш да играеш на борсата и просто да включиш още една стока в портфолиото си "роби"
Защото със такива изказвания като горното ти съвсем явно подкарваш стадото към планирания от ония втори кръг на цивилизацията.   
Цитат
Как реши, че "метилявите овце" ще се отделят в отделно стадо доброволно, едва ли не?

Да ще се отделят по същата причина поради която ти като влезнеш в супера и видиш два непознати вида колбаси на рафта, но единия е много по малко от другия си взимаш от този който е по малко. Логиката е щом са го изкупили значи е хубав. Стадно чувство. Във същност някой хитър добре обучен мениджър е наредил да се държи на рафта постоянно по малко количество от колбаса който е с изтичащ срок на годност. Така го изкупуват бързо бързо  Стадото де, по умните проверяват кой до кога е годен  ;D ;D ;D
Мога да ти дам още хиляди подобни примери, но като гледам ще е безполезно. Още не си готов за темата. 

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #804 -: Юли 23, 2016, 01:50:15 am »
Да бе да все едно да почна да ти говоря че всичко на стоковата борса е ограбване и всички са губещи. Дали лев за долар, дали лев и петдесе дали два все си на загуба продавай и бъди благодарен, че не си загубил повече.
Толкова елементарно разсъждаваш, че чак ми убиваш желанието да пиша.
Радико, точно твоите разсъждения са първични и елементарни!
Това, че не можеш да схванеш картинката в глобален план, не я отменя, рабираш ли?
Човешката цивилизация е роб на...когото е определено да е роб(няма да конкретизирам, че ще изпонаскачате пак - егото ви няма да го понесе)!
И това, че се самозаблуждаваш, че си бил свободен - хахаха! От какво си свободен, бе?
От държавата? От енергото? От ВИК?
От банките и парите ли?
От петролната зависимост? Или от нуждата да пазаруваш в МАГАЗИНИ?
Мобилен чип за контрол (телефон) ползваш ли?
От кое точно си свободен, а не роб, че не мога да се сетя?
Че някой бил роб малко над другите роби (в своите представи)...голяма работа! Нека те топли тая мисъл...като няма какво друго.

Да ще се отделят по същата причина поради която ти като влезнеш в супера и видиш два непознати вида колбаси на рафта, но единия е много по малко от другия си взимаш от този който е по малко. Логиката е щом са го изкупили значи е хубав. Стадно чувство.
Да! Но това е ТВОЯТА логика, не моята! На мен няма и да ми хрумне идиотската идея да гледам кой колко и какво е купувал!
Странно ми става даже като се замисля, че за някого това може да е критерий, но за теб определено е (колкото и да се опитваш да го пренебрегнеш вътре в себе си), понеже го споменаваш, а за мен никога не е съществувал, т.е. за теб означава нещо! Аз не бих се и сетил, че някой може да е подвластен на подобно нещо!
За коя тема не съм готов? Та ти си като наивно пеленаче тук, бе?
Само че,високото ти самомнение ти играе лоша шега...понеже винаги се смяташ за прав - вторият показател за ограниченост...

Всъщност...що не питаш и съфорумците какво мислят по този въпрос за заробването?

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #805 -: Юли 23, 2016, 10:28:49 am »
И това, че се самозаблуждаваш, че си бил свободен - хахаха! От какво си свободен, бе?
От държавата? От енергото? От ВИК?
От банките и парите ли?
От петролната зависимост? Или от нуждата да пазаруваш в МАГАЗИНИ?
Мобилен чип за контрол (телефон) ползваш ли?
От кое точно си свободен, а не роб, че не мога да се сетя?
Атос, викаш че сме роби на държавата..
Ама ти е гот да тръгнеш по една асфалтирана магистрала и да минеш 100 км за под 1 час, нали? Или ти смяташ че е по-добре да си пробиваш път с мачете през някоя гора или да газиш в блато 100 километра? Щото ако нямаше държава, нямаше да има пътища.
Когато си счупиш крак предпочиташ да отидеш в болница където да бъдеш прегледан на рентген и да ти бъде направено гипсиране, а не да бъдеш "лекуван" с 2 клечки увити около крака ти насред полето?
Как си представяш да функционира едно общество от хора без правила (което е изначалната функция на държавата)?

Никой не те кара на сила да се връзваш за енергото. Готви си на дърва, които ще си насечеш сам и ще си ги донесеш на гръб. Можеш и да клечиш в някоя дупка и да си копаш въглища, както правят ромите в Перник. За ВиК-то е същото - взимаш кобилицата с менците и тръгваш 10 км до извора да си налееш водичка. И така 20 пъти на ден...

За банките - представяш ли си че аз лично нямам един заем от банка през живота си? Ползвам услугата на банките да донесат едни пари от една точка до друга. Как точно да се разплатя с китаеца за някаква джаджа ако няма банки? Може би да отида пеша до Гунаджоу, да платя с 1 грам злато и да си взема стоката лично? Или да се редя всеки месец пред пощата за да си взема пенсията? Мога, но какъв е смисъла?

Не пазарувай в магазини бре. Взимаш бохчата, тръгваш до някое село, купуваш си от бабата 10 яйца, после минаваш до другото село, взимаш си 10 кила жито, после отиваш до мелницата смилаш си го, после сядаш в къщи, палиш си огъня и си месиш и печеш хляб. Какъв е проблема? Ма нали се сещаш ... понеже няма държава - няма да има пътища, ще трябва да влачи всичко това на гръб по пътечки... или с магаренцето...

Мобилни телефони, интернет - никой не те натиска. Можеш да тичаш до другия край на града ако имаш да предадеш нещо спешно и да го кажеш лично. За междуградска комуникация можеш да ползваш гълъби ...

Изобщо ... защо гледаш само от едната страна на нещата? Не са те заробили - ти сам си се продал в робство заради мързела си.

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #806 -: Юли 24, 2016, 02:13:09 am »
Юлиане, пак излизаш извън идеята...няма как да не си роб, бе...разбери го!

За к'ъв ме пращаш по гори, полета, села и извори? С каква цел?
Ами...не е удобно - няма как (няма как да не си роб).
Това е удобно робство...болници? Ми много ясно - стопаните се грижат за добитъка си (но не прекалено и безкористно), а за да им служи!

Никъде не съм казал, че сме роби на държавата - това ти си си го измислил!

Държавата, нейните институции и парите са ИНСТРУМЕНТИ за контрол - това е!

"Мобилни телефони, интернет - никой не те натиска." - именно! Направено е така, че сам да го пожелаш, перфектно е!
Направено е така, че да ЖЕЛАЕШ ПАРИ - също перфектно работи тая мотивация!

Не съм и казвал, че някой те е ЗАРОБИЛ! Това пак си е твоя измислица.
Ти си роден роб, СЪЗДАДЕН, за да си роб, ИЗМИСЛЕН  си, за да служиш!
Колкото и да не може да го понесе егото ти!

Още от люлката те програмират, в училище ти флашват точния софтуер, обществото ти налага норми-граници, които спазваш щеш- не щеш!
Или ще ми кажеш, че можеш да прекосиш София чисто гол (ако ти хрумне) и няма да те приберат в някое "заведение"?
Май си много далеко от това, за което говоря...

Неактивен Maistora52

• I'm first Omnologist in World
  • Почетен член на Форума
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 643
« Отговор #807 -: Юли 24, 2016, 05:34:11 am »
 ;D ;D ;D
Много весела тема! Пълна с "бисери"!
Thanks!
Иначе всички сте прави. Поотделно! - няма как другояче!
Въпросът е как гледаме на "пирамидата" - отгоре-надолу или отдолу-нагоре? - само това е важното... от него зависи и "гледната ни точка" - дали анализираме или синтезираме явленията.
В посока анализ (на детайлите) е повече от ясно, че всички зависим един от друг в някаква все различна степен - тази Зависимост е другата дума за "робство" - дали еднолично (вид господаруване, насилие, садизъм, тероризъм),  или обществено (политическо, икономическо, информационно и пр.) - все тая - зависимост е!
В посока на синтез и обощаване - стигаме до понятието "бог" - а там работата е съвсем неясна - дали сме се пръкнали съвсем случайно от маймуните (според Дарвин) или сме мутагениран продукт на извънземна цивилизация (което е баш вярното) - пак е все тая - щот' се оказва, че сме зависими от Тях и сме им роби в крайна сметка.
Нашият (човешки) проблем е, че сме "роби" на сетивата си - оттук -садизъм или мазохизъм, содомизъм и/или фашизъм :o :o :o, и въобще всякакви други "изми" произтичащи от личното ни влечение към Удобство и Удоволствия.
Техният (на "боговете") проблем е, че са ни изпуснали от контрол и популацията ни е преминала нормалните граници за екологичност и... Трябва да бъдем "редуцирани"!!! - т.е. "съкратени" до не повече от 500млн население на земята.
И - естествено един от вариантите е глобалното "ГЕ"-изиране - т.е. естествено (уж) съкращаване на популацията... НЯМА ТАКАВА ЕСТЕСТВЕНОСТ ! - ТОВА Е ИЛИ БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ ИЛИ НАСИЛСТВЕНО (чрез медиите) ОПЕДЕРАСТЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО НИ. Това, че педерастията е хилядолетно явление е СЛЕДСТВИЕ, а не причина за/на изкривена сексуална ориентация. И, естествено - ония там, горе, дават нареждане да се парадира гейщина повсеместно и на всички по-долни нива - с цел - като една от формите за съкращаване на популацията. Нищо повече! ЗАЩОТО Е ИНАЧЕ СЪВСЕМ НЕОБЯСНИМ ОТ НОРМАЛНА ГЛЕДНА ТОЧКА АНАЛНИЯТ АКТ НА МЪЖ С ЖЕНА... което не е нищо друго, а извратеност и перверзия!
Да не говорим за хомосексуализъм и пр. простотии.
...
Ай, стегнете се, и кажете нещо за Конспирациите!

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #808 -: Юли 24, 2016, 09:39:28 am »
Юлиане, пак излизаш извън идеята...няма как да не си роб, бе...разбери го!
...
Държавата, нейните институции и парите са ИНСТРУМЕНТИ за контрол - това е!
...
Не съм и казвал, че някой те е ЗАРОБИЛ! Това пак си е твоя измислица.
Ти си роден роб, СЪЗДАДЕН, за да си роб, ИЗМИСЛЕН  си, за да служиш!
Колкото и да не може да го понесе егото ти!

Още от люлката те програмират, в училище ти флашват точния софтуер, обществото ти налага норми-граници, които спазваш щеш- не щеш!
Или ще ми кажеш, че можеш да прекосиш София чисто гол (ако ти хрумне) и няма да те приберат в някое "заведение"?
Май си много далеко от това, за което говоря...
Атос, на теб ти е предложено всичко това, което му се вика "технологичен прогрес". Никой не те задължава да го ползваш. Да, рекламата е супер агресивна, на всички нива. Но това не е реклама - просто нещата ги има и хората ги ползват. Ти ако не искаш - села в Родопите бол. Там може да не чуеш за държавата в продължение на години.
Човека е роб на собствената си леност и мързел. Просто в момента има достатъчно много придобивки които да могат да заместят труда и изкушението да ги ползваш е неудържимо. Да, те не са безплатни, което също е в реда на нещата. Но както ползването им, така и неползването им не е задължително.

А за ходенето гол ... това не е приумица на държавата. Когато се събере група хора, трябва да има някакви норми, които еднакво устройват (или не устройват) всички, но да се спазват. Не е прието да се с*ре във фоайето на ресторанта примерно. Не за друго, просто мирише... Ти ако искаш, у вас може да си дрискаш и в хола, но ще забележиш, че ще ти идват все по-малко гости. И това няма да е защото държавата се е намесила.
Замисли се че прикриването на половите органи е започнало доста преди да е имало нещо като държава в мозъка на хората. Мисля че си достатъчно умен и за да си обясниш защо е така.

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #809 -: Юли 24, 2016, 12:48:53 pm »
Юлиане, дай да се разберем нещо, а? Вниквай в СМИСЪЛА на спора, не в детайлите!

Изобщо не става дума ЗАЩО и как са наложени разни морални норми и т.н.!
Не става и дума, дали можеш да ги заобиколиш или не и дали ги спазваш доброволно!
Става въпрос, че ги ИМА! И това е факт!
Да! Предложено ти е всичко възможно, за да ти е колкото може ПО-УДОБНО и по-леко да си понесеш робството - воала!
Имаш избор...дали да си с по-луксозен "юлар" или с груб, дали теглиш стара каруца с по-голям товар или модерна каляска с няколко пръдльовци вътре и т.н.
В тези рамки се побира изборът ти!
И колкото е по-неусещащо се определено робство, толкова е по-ефективно!
Както винаги се хващаш като удавник за сламка в конкретиката на пример, който ти дадох...да ходиш гол - не е някакво мое желание, а действие, което би нарушило въпросните норми!
Те са създадени така, че човек САМ да желае да ги спазва - програмирано ни е чувство за срам, вина, страх от наказание и прочее психологически стопери!
Има десетки такива примери, различни по отношение на ДЕЙСТВИЕТО!
Хайде излез малко над подобно първично мислене и опитай да разсъждаваш над елементарните си нужди на задоволяване?

"Човека е роб на собствената си леност и мързел" - хахаха, именно стремежът към благополучие и повече работа чрез различните стимули (обществено положение, признание от обществото, задоволяване на половия нагон, и главно - стремеж към акумулация на ПАРИ), са главните инструменти, за да не си осъзнаваме робството и доброволно да теглим каиша...колкото може повече...
А тази сентенция (в тъмния цвят) е измислена, както и десетки други, за да се заклейми нежеланието на индивида да работи (за господарите), като неприемлив начин на поведение и мисъл!
Системата е измислена перфектно, повярвай и не от теб и мен, а от същества много по-умни от нас...и то дълго, преди да сме създадени. И не са я измислили специално заради нас, просто са приложили готова такава действаща, със съответниле "леки ъпгрейди", адаптирана за нашия вид!

Здрасти, Майсторе ;D
Винаги е приятно да побеседваш и дори да спориш с някой мислещ човек...
Де се губиш, бре, взех да се притеснявам вече?
Ето ти конспирация от последен засега етап:
Масово е навлязла някаква телефонна интернет игра за събиране/ловене на "покемони" (каквото и да е това).
Отначало мислех, че е поредната тъпотия, пък то се оказва, че е много хитро замислена тъпотия.
Хора от всякаква възраст направо са полудели и "преследват Михаля" където и както им падне, без оглед на обстоятелствата-скачат по магистрали пред колите, по линии на метро и влакове, скачат от балкони и прозорци, разбиват витрини на магазини...страшна работа...!
Дори има случай на един, който го преследвал с автомобила си - да караш накъдето те води някакъв виртуален образ...представяш ли си?
Има вече доста смъртни случаи, предизвикани от нея (и стават все повече) които нормален човек не може да проумее.
http://www.monitor.bg/a/view/51761-%D0%9B%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B4%D0%BE-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82
......................
http://flashnews.bg/parvi-zhertvi-na-pokemon-maniyata-ubiha-lovets-na-pokemoni/
......................
http://btvnovinite.bg/article/lifestyle/liubopitno/pokemon-manijata-se-razrastva.html
......................

Въпросните "покемонаджии" вече си имат клубове и сбирки по целия свят (у нас- пред НДК) и се държат като перманентно дрогирани.
Какво е това, ако не един от последните софтуерни продукти, целящи намаляване на популацията?
И то в "подбор"! Защото се "заразяват" тези индивиди, които са нискоинтелигентни или които имат достатъчно време да "гонят Михаля" - т.е. не се трудят усилено, както останалите!
А то, пристрастяването, рано или късно ще си свърши работата...

Много хитро - сам си си купил чипа за контрол (телефона), сам се натискаш да влезеш в схемата, а и сами си произвеждаме всички заробващи и управляващи ни техники, за ТЯХ остава само да пускат сегиз-тогиз по някой нов софтуер. Дори смятам, че и тази част (измислянето на новите програми за контрол и селекция на индивида) е възложено на "висшите роби", ако щеш масони, илюминати или както щеш ги наричай...

« Последна редакция: Юли 24, 2016, 01:29:34 pm от atos »