... Ами осцилоскоп, честотомер, мултицет едно-друго, ако ги нямаш преди това?
Това не е точно така, разбира се са предимство по субективни причини
Не разполагам с тези уреди, ползвам контролна лампа на резонанса. Тук е важна мисълта и да знаеш какво правиш. Нима грузинеца е имал лаборатория, когато е творил?
Сляпото копиране на схема, дължина на жицата и т.н. е игра на тото. С прискърбие констатирам за себе си - точно това
Повечето се стремят да изпреварят безсънните нощи на автора и да се възкачат на готово върху създание, което не разбират или им е вменено, че не съществува. Да - безплатен обяд няма, но пък има едно съвършенно безплатно чувство или разбиране по свой си начин, наречено - фантазия. Тя много лесно се осъществява с... практика! Ако всеки от нас покаже какво си "фантазира" в момента и по-малко филосовства, мисля, че градивните критики ще доведат до компромис или СВОБОДА!!!
Средно положение няма! Или водим конспиративни войни за "нещо" си докато сме живи, или правим Рай за наследниците... Извинявам се, забих у друга линия
Аз правя автогенератор, който се саморезонира... после напреженов резонанс последван от токов такъв с високо
Q! В следствие, консумацията НЕ се влияе от товара! Високото помага за продукцията, но все си мисля, че може и без нея. Просто ВЧ автогенератор, модулиран с 50Hz.
Разбира се, може и без модулация - тогава ще се хранят само реотани и др.
Хватката е - да принудим реактива да върши полезност!