Здравейте и от мен. Позволявам си да се включа в тази тема, поради факта, че и аз като вас работя експериментално над различни решения включително и тази на Руслан. Причината да влагам усилия и средства е най-вече идеята за получаване (добиване) на СЕ. Според мен принципа на получаване на СЕ в този случай и в подобните на него е, че тези устройства много приличат на "електронни" ПОМПИ. Знаейки от класическата физика, че земята е практически неизчерпаем източник на електрони, достатъчно е да създадем положителен (електростатичен заряд) и еднопосочен ключ с който да извличаме отрицателния заряд на земята и да използваме този поток за захранване на товар. Припомнете си физика за 8-ми клас раздел (електростатика). ТТ по принцип създава електростатично поле с голям интензитет. Идеята е чрез ТТ да се извлече от земята електронен поток и да се ускори до няколко хиляди eV (електрон волта), след това чрез бифилярна намотка и индуктор под формата на (решетка) ключ, същия да бъде трансформиран в поток с нисък потенциал (V) от високо енергийни електрони. Принципа на ускорителя на частици в ЦЕРН е същия само, че там за ускоряване се ползва магнитно поле, а в случая електростатично поле генерирано то ТТ, а източник на частици (в случая електрони) е земята. Споделям това с Вас защото съм почти на 99% убеден, че точно така се получават нещата. Изобщо не става дума за резонанс и каквито и да било процеси свързани с резонанс, а по скоро с много прецизно синхронизирана електрона помпа. Аз засега работя в тази посока, ще споделя с Вас само, ако постигна някакви реални резултати. Ще ми бъде интересно, ако и някой друг споделя тази идея.