Този път съм напълно съгласен с h2motor.
Ето такива ефекти и подходи трябва да се търсят при привеждането на фундаменталната наука към практиката! Нито едно от изложените твърдения на звучи псевдо-научно, дори и на практика да е невярно... Знае се обаче кое е теоретичнно възможно и кое не (визирам случая с 60%-а), и ако има някакъв "свръхефект" - откъде се взима той (случая с поглъщането на топлината).
Въобще - науката е система от знания, събрани и обощени за нас от предците ни, която ни спасява от необходимостта всеки от нас поотделно да преоткрива наново колелото и топлата вода, както правят повечето колеги тук...
Ха отговорете ми сега (не на мен - на себе си) на следния елементарен въпрос: Всяка топлинна машина като ДВГ работи поради разликата в наляганията (температурата) на газа вътре и вън. При ДВГ имаме изгаряне на гориво-въздушната смес, повишаване на температурата и възникване на хиляди атмосфери налягане вътре в цилиндъра и само една атмосфера отвън. Докато при любимата на всички конспиратори тайнствена имплозинонна машина, (скрита от илюминатите от човечеството, за да сложат прът в развитието му), дори налягането вътре да падне до абсолютната нула - разликата с външното (атмосферното) налягане ще бъде само 1 атмосфера... Та колко ефективна ще е тази машина, и колко бъро ще работи тя, в сравнение с ДВГ?