Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Възможно ли е това ?

<< < (8/11) > >>

Maistora52:
GVG and Az_skeleta - Обясненията и на Бедини (графиките и показното) и тези на Руснака СА АБСОЛЮТНО ТОЧНИ, ПРАВИЛНИ И РАБОТЯТ. НЯМА ФЕЙК - ТОВА АЗ ЛИЧНО СЪМ ИЗПРОБВАЛ - РАБОТИ и негов вариант съм показал в клипа си (С ЛИНК в темата за БГ М.Двиг.) - първият модел - само че при мен ролите са обърнати и използвам само един Акт.Магнит в центъра на Диск с магнити.
Поставянето "на чорчик" на Актюаторния Диск спрямо Роторния диск Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Забележката на Скъли за "забавянето на въртенето" е правилна, но това е нормално при положение, че се държи с ръка Акт.Диск.
Завъртането на Роторния диск е безпроблемно при ПРАВИЛНА ПОСТАНОВКА и имаме увеличаване на оборотите до влудяване!

az_skeleta:
Майсторе,
 аз си направих труда да изгледам половината филм снощи. За повече нямах време, но тая вечер ще намеря. Та Бедини използва един магнит само, за роторчето и отдолу мискето го слага за да има дисбаланс в магнитното поле. При него, до колкото видях, статора го пуска успоредно на ротора, макар че като започне да го приближава(статора) и ротора си заема сам позицията. Ако не си гледал филма го направи. Обяснява как да манипулираме магнитите за да постигнем полето което ни трябва.

Maistora52:
Знам ги, Скъли, всичките тези "шмекерии"...
Докато "номера" се прави на ръка, всичко е лесно!
Трудното идва, когато трябва да се стационират (вградят в конструкция) съответния статорен пакет и спрямо него роторния.
Проблема идва от това, че "ние си мислим", че ръцете ни, които държат единия пакет УЖ са неподвижни, но всъщност, КОЛКОТО ПО-НЕЖНА, ПО-ЧУВСТВИТЕЛНА, ПО-МАЛКА е една постановка, толкова по-лесно става завъртането - защото дори и неусетни трептения на ръцете ЗАДВИЖВАТ роторния пакет.
При стациониране, това треперене, този "тремор" на ръцете липсва, и тогава се оказва, че идват НА МОЕТО... т.е. трябва да осигурят външно накланяне на актюаторния пакет. Още повече, че това накланяне не е еднократно, а за всеки оборот най-малко по един или два пъти - зависи от принципа на нареждане на магнитите.
КПД над 1 (единица) може и да не изкараме, но ще я докараме поне до 90%, ако не и повече!
Мислете за хибридни такива конструкции и постановки - с участитето на тоци (украинския "Вега" - концепция Адамс), или гравитация (класическия V-Gate), или Стърлинг, или Водонапорни инст. или Фотоволтаични и въобще, кой с каквото разполага.
Другото - като при М.Йълдъз, "Перендев", и тия дето не се сещам - ИЗТОЩАВАТ МАГНИТИТЕ СКОРОПОСТИЖНО!

Аtos:
Е то няма как да не ги изтощават...щом ги изтощават-значи работят, как иначе, нали се ползва тая "магнитна сила", редно е да се изтощят... :)

Иван Димов:
http://www.youtube.com/watch?v=3_j1lKv-SSA

Ето това се нарича фалшив фейк. Две жички към дупка в балатума и готово фри енерджи. Но другите му фейкове са доста сполучливи, а може и СЕ да има някъде. Има и нещо като TPU.
   А това му е канала:
http://www.youtube.com/channel/UCow6fPKCUCeQBdrOuJd-Inw

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия