Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
CoilGun и други подобни устройства
valex:
В интерес на истината аз съм бил старшина-школник на Град(БМ21). Втората година съм командвал бойна батарея с 6 машини Град. Това, което ни даваха като информация в школата в Плевен за военната техника на НАТО естествено беше много стара и извехтяла информация. Тогава още (1984) в НАТО имаше внедрени напълно автоматизирани системи за унищожаване на бронирана техника. Това, което беше като бъдещи усъвършенствания на Град НАТО го имаше работещо тогава. Може да се направи справка в тубата от кога Град имат такива снаряди. По стандарт ни даваха 2 залпа на батарея преди да ни унищожат. Като се има в предвид, че установката е на един от най-бързите и проходими камиони Урал.
Това са фактите.
Няма да говоря за разликата на подготовката на различните армии и пълната некадърност на 90% от офицерите ни (а те определят основно резултата от работата с техниката).
Аtos:
Валекс, това, че не разполагахме тогава с последната техника на руснаците съвсем не значи, че те не са я имали!
Към нашето въоръжение се препращаха старите им техники!
Аз съм бил командир на разузнавателно отделение в артилерията-самоходни гаубици.
Мога да ти кажа, че лазерните далекомери (които получихме малко преди да се уволня-1991год.) си бяха на въоръжение поне от 10 години в СССР.
Ние си бацахме с прийомите от втората световна-ръчно осеверявани бусоли, триангулачно засичане на координати,изчисляване с лист и молив по таблица, препращане на данните по телефона в изчислителен център и т.н. - примитивна работа!
Че танк Т72 само бяхме чували за него и характеристиките му?!
В България дали имаше и една танкова рота от тях - не знам, който е служил в Сливен, да каже?
20 години след изработката на съветски танк, ние нямахме и идея що е? И го смятахме за голяма работа...
Да не си мислите, че тогава сме нямали затъмнение от Големия брат?
valex:
Не е мястото в тази тема на такива разговори. А и не ми се говори по тези теми.
Само ще ти кажа, че Т72 си имаше и по 'мое' време на живо, а относно лазерните далекомери : руските не ставаха за нищо. Работехме с някаква българска разработка и то много по-добре.
Аtos:
Аз пък работих с чисто оптични далекомери тип "рогатка" и това в поделение-активно действащ полк от трета българска армия! До границата стигахме за 5-6 часа неистово друсане(80-100 км.), представете си за каква техника става дума?
Т72 си имаше-като експонати "светая-светих"- за паради и показни учения пред шефовете на Варшавския...
То е все едно да кажем, че сме подарили военна техника на Македония за "танковете", които им хлъзнахме преди години:)
Или, че сме имали ескадрила от МИГ29 (колко бройки бяха?)
Единствената ни подводница беше пък гордост за флота...
piton2012:
Не бяха само експонати танковете, atos. В Горна Баня нямаше други, хем доста преди 91-ва. Мисля, че в Сливен и Айтос също.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия