Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
CoilGun и други подобни устройства
EDM electronics:
juliang, ускорителят в Церн изглежда архаичен в сравнение с новия руски ускорител. Той е вече като една ненужна скъпа вещ. Ускорителят в Церн е с обиколка около 10 км., а руският ускорител е дълъг около 30 м. Подробности не знам, защото е супер секретно, а само това ми прошепнаха моите приятели от КГБ ;). Американците се скъсват да канят на семинари в САЩ всички руски асове от атомната енергетика, с цел да изкопчат нещо за ускорителя. Този ускорител обезсмисля цялото им въоръжение. Мнооооого ги е яд.
По отношение на свършека на урана
Наистина свършва и то много бързо. Има много уран 235, но той не става за ядрените реактори преди да се обработи в ускорител, но излиза много скъпо и изисква много време. Сега, ако ти трябват доказателства, ще ти дам да гледаш един семинар на всички руски асове от Росатом, т.е. всички директори и конструктори на атомните бомби, вкл. и на Булава. Ще го чуеш от техните уста с подробности, които дори и аз не мога да възпроизведа, защото не съм ядрен физик, само член на КГБ ;).
Ако искаш, мога да изпратя само на теб, на лични семинар за състоянието на бъдещата атомна енергетика, защото иначе някой друг може да се побърка от омраза, а аз не искам никой да пострада :D.
Аtos:
Оставете личностните заяждания, момчета...обосновавайте се с материали по темата!
Идеята е да обсъждаме нещо на базата на изложени факти, а не на "навитото ни на пръста".
Радико:
EDM electronics
Повярвай ми чувствата ми към "американските ни братя" не са много по различни от твоите. горната статия само с цел да ти покажа, че щом това влиза на въоръжение от догодина, значи не е толкова безперспективно. Ти сам току що посочи една от причините американците да изберат такова "безперспективно" оръжие и да се върнат в "ерата на гюлетата" Но явно негативни чувства ти пречат да събереш "2+2" и да видиш че прави "4"
Една древноизточна мъдрост гласи:
Обичаите враговете си ако искате да ги победите. Точно посоченият от тебе руски ускорител е основната причина за тази електромагнитна система.
Сега по съществото на темата. Нито един от посочените по горе недостатъци не е реален. Примерно това, че показаните в тубата играчки са гладкоцевни въобще не значи, че е невъзможно да се придаде въртеливо движение на проектила, дали със нарез дали по друг начин.
EDM electronics:
Радико, дано не съм те засегнал, понякога имам неразбираемо чувство за хумор.
В заключение ще кажа и спирам по тая тема. Вероятно американците са го избрали, защото нямат това което имат руснаците. А пък това което са избрали го няма целия останал свят, т.е. те могат да го ползват в целия свят, тъй като имат 1 мил. армия в чужди бази, да бранят и сеят чрез тях демон-крацията.
От друга срана, в САЩ всичко се възлага на частни фирми, чрез обществени поръчки. И при тях има голяма корупция. Повечето от военните им проекти са били безсмислени, скъпи и неефективни. Правят самолети, които изглеждат на извънземни космически кораби, за да получат извънземни пари, а всъщност с тях могат да водят бой само с талибани и аборигени, не с цивилизовани армии. Сърбите им го показаха. Пример - стелт технологията с бомбандировачите, програмата за мощния лазер и мн. др. Когато качиха лазера на самолет успяха да разтопят крило на друг, който се движи в паралел, ама трябваше да им се кяца на фокуса, иначе нищо. После малко мъгла или облак и хептен нищо. Да не говорим за ракети, не порази нито една, освен в една единствена демонстрация, при която производителя беше проектирал треакторията на ракетата с растара на лазера. Демек програма за 100 милрд. долара на боклука. Подобно е и положението им с изтребители и пр.
Та вероятно имат успехи в магнитно-ускорителните оръжия сравнение с другите страни, но винаги има едни с едни гърди пред тях. Тежко на целия свят, ако това не беше така.
juliang:
--- Цитат на: Радико в Декември 30, 2014, 06:59:38 pm ---...Сега по съществото на темата. Нито един от посочените по горе недостатъци не е реален. Примерно това, че показаните в тубата играчки са гладкоцевни въобще не значи, че е невъзможно да се придаде въртеливо движение на проектила, дали със нарез дали по друг начин.
--- Край на цитат ---
ОК, имаш оръжие, което стреля на 50 км с плътни парчета метал, всяко едно от които струва $25 000 (по данни от същия сайт). Поражението ще е ... 1 метър дупка в броня, сграда... Сравнете това с попадението на система за залпов огън Град или Смерч(бивши "Катюша") - ивица широка 500 метра и дълга 50 метра, в която няма една педя неизровена земя. Същите тези системи могат да носят във всяка една от ракетите си по 5 бр. самонасочващи се свободно падащи на парашут устройства, снабдени с топлинни сензори за откриване на топлината на двигателите на танкове. 40 бр при Град или 12 бр. при Смерч правят 200 и съответно 60 попадения върху бронирана техника. Едно такова устройство пробива 70 мм броня, снабдена с активна защита - нито един от съществуващите в момента танкове няма толкова дебела броня отгоре на двигателите си.
Ракетата на системата Град има обхват 20 км, а на Смерч - 60 км, в момента се работи по модификация на последната която ще увеличи обхвата й до над 150 км.
Какъв е смисъла питам?
Как ще замениш обикновената винтовка, или АК74 с цена на производител 50 лева с нещо, което само единия му патрон ще струва 50 лева? Колко бройки можеш да произведеш и да изкараш на фронта?
Защо Съветския съюз с неговите смешни Т34 победи германската армия с непобедимите й танкове Тигър? Защото Руснаците ги правеха на конвейр, можеха да изкарват по хиляда на ден, докато високотехологичните и наистина почти непобедими Тигъри се произвеждаха по 10-тина бройки на ден.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия