jopeto,
има контактори с бобина на 12V в AC и DC изпълнение, но не мога да схвана защо сваляш напрежението. Ако е от гледна точка на техника на безопасност, то напрежения до 36V са безопасни.
Клега atos,
заданието на jopeto е да няма захранване в таблото когато няма включен консуматор. Брадатия просто ме изпревари. Децата наистина са много любопитни. Лично аз като малък имам впечатление от любопитството ми, но тогава бръкнах с игла за плетене в контакта, а бях и бос. Явно бог е решил, че трябва да живея. Спомена ми остана обаче за цял живот.
Това, че кабела вече е вкопан не е проблем. Винаги може да се тегли още една линия подземно където да сложиш 4, 6 или 8 чифтов кабел с необходимата изолация и след това да реализираш бъдещи неща, които предлагат колегите.
GreenHulk,
така както гледам таблото на снимката има защита IP44. Има табла с много по-голяма степен на защита, такива които се използват в корабите. За тях наводнението няма да е проблем. Мислех да засегна и този въпрос по-късно, но предложението ми е в идейна фаза. Що се отнася до детайлите, а те са сечение на силовите проводници, вид на контактора местоположение, степен на защита и др. мислех да обсъдиме с колегата jopeto на лични ако той желае естествено.
jopeto,
често пътувам до София и ще ми бъде интересно да видя колите, а и на място да дам съвети ако желаеш.
Имам следния уточняваш въпрос. Притеснява ли те това, че ще има напрежение до контактора, ако той е монтиран в таблото? Ако отговора е да, то се отива задължително на монтаж на контактора в главното табло, което се намира някъде в блока или къща в която живееш.